JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Dere skremte KS

Frontfigur Ulf Risnes i Tre Små Kinesere etterlyste litt mer fagbevegelse i hoftene. Ellers var stemningen upåklagelig da Fagforbundet Trondheim oppsummerte streiken i går kveld.

2010061710562820131216133546

tips@fagforbundet.no

Forbundsleder Jan Davidsen takket medlemmer og tillitsvalgte:

- Misforstå meg rett: Dere skremte KS. Jeg er ydmyk og stolt over kraften dere representerer. Uten streikeviljen dere viste, kombinert med evnen til å ta ut så mange i streik på en slik måte at vi unngikk voldgift, ville vi ikke ha oppnådd det vi gjorde. Vi har fått et sentralt likelønnsløft og betydelig heving av minstelønna, slo han fast.

Forskjellene øker

Davidsen var særlig opptatt av å sette streiken i en større sammenheng:

- Det er et tankekors at vi lever i en tid der forskjellene øker. Fagbevegelsen skulle bruke makten til å endre samfunnet i en annen retning. Nå må vi bruke den ikke bare for våre egne medlemmer, men for de arbeidsledige og for den nye underklassen. Både for solidaritetens skyld, og fordi framveksten deres på sikt truer våre egne interesser, sa han.

I dette perspektivet tilla han gjennomføringen av streiken stor vekt:

- Takk for at dere ikke sviktet da det gjaldt!

Møtt med applaus

Selv om oppslutningen om streikemøtene var høyere, var stemningen god blant de flere hundre frammøtte medlemmene i Trondheim Spektrum. Konferansier og leder for Fagforbundet Trondheim, Kristin Sæther, delte podiet med streikelederne Roger Mogseth og Svein Olav Aarlott og sekretariatsleder Grethe Ramsland. De takket, formidlet minneverdige øyeblikk og oppsummerte at det hadde vært utrolige dager:

- Jeg har fått mange henvendelser fra Unio-medlemmer som var misunnelige på mobilgruppa vår. Gjennom hele streiken brakte de materiell og sjokolade ut til streikevaktene over hele byen, og ble møtt med applaus når de kom, fortalte Ramsland.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy