JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Alle har krav på en trygg oppvekst

– Fagforbundet ønsker en mer human asyl- og flytningpolitikk. Det slo landsmøtet fast i 2009, og først og fremst må dette gjelde barn, mener Mette Henriksen Aas som leder forbundets flerkulturelle utvalg.

2012031516480620131216183931

per.flakstad@fagforbundet.no

– Uansett hvordan vi snur og vender på problemstillingen, er barna en uskyldig brikke i dette spillet. Når vi vet konsekvensene av å la barn bli alene igjen eller å sende dem ut til en utrygg tilværelse, mener jeg det er veldig viktig at Norge følger de rådene som FN har gitt i slike saker om at hensynet til barna må veie tyngst.

– En trygg oppvekst er noe alle barn har krav på, sier Mette Henriksen Aas.

Hun registrerer at det er et gryende opprør nedenfra i Arbeiderpartiet, og hun mener det vil være fornuftig av partiledelsen å lytte til grasrota i partiet i denne saken.

Gi barna en ny sjanse

I en uttalelse fra dagens landsstyremøte ber Fagforbundet om at asylbarna gis en ny sjanse.

«Det er åpenbart at barn som aldri har bodd andre steder enn i Norge, og som ikke kjenner språk og kultur i foreldrenes hjemland, har en særlig tilknytning til riket. Fagforbundet mener det ikke er riktig å sende disse asylbarna på flukt ut av landet til en usikker framtid.», heter det i uttalelsen.

Stortingsmelding

Fagforbundets landsstyre understreker i uttalelsen at Norge har særlige forpliktelser til å vurdere barn som selvstendige individer og at hvert barn må få en individuell behandling. Landsstyret mener også at Stortinget må få anledning til å debattere og ta stilling til regjeringens varslede melding til Stortinget om barn på flukt.

Fagforbundet forventer at denne meldingen vil klargjøre og styrke barns rettigheter, og at det kommer nye regler som asylbarnas sak skal prøves etter.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy