JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever betydelig høyere ubekvemstillegg

Et betydelig større tillegg for ubekvem arbeidstid blir et av de viktigste kravene fra Fagforbundet i årets tariffoppgjør, i tillegg til økt kjøpekraft, likelønn og mer til lavtlønte.

2012031912583020131216184047

tips@fagforbundet.no

Landsstyret i forbundet vedtok rett før helga rammekravene foran årets oppgjør. Ifølge Jan Helge Guldbrandsen i den politiske ledelsen, har ikke oppgjøret fått noen økonomisk ramme ennå. Konkrete økonomiske krav følger senere, og vil blant annet være avhengig av resultatet i forhandlingene mellom LO og NHO, sier Guldbrandsen til Fagforbundets egen nettside.

Uttelling for kompetanse

– Vi kommer til å legge betydelig vekt på uttelling for kompetanse, som for eksempel tilleggs- og spesialutdanning. Dette bør helst reguleres gjennom sentrale bestemmelser i tariffavtalen, slik at det ikke er noen tvil om hvordan slik uttelling skal beregnes, sier Gulbrandsen.

Ubekvemstillegg

En annen viktig kampsak for Fagforbundet blir retten til full stilling. Dette var et meget høyt prioritert krav i svært mange av fylkenes tariffkonferanser. Det kravet de fleste fylkene var samstemte om, var å øke tillegget for ubekvem arbeidstid betydelig. Dette vil få stor betydning for mange lavtlønte som har jobber med turnus på kveldstid og i helger.

Flere av dem Fagbladet har snakket med i løpet av vinterens diskusjon om helgearbeid og fulle stillinger sier at de kan gå med på å jobbe flere helger, men bare hvis det gjøres mer attraktivt med bedre betaling i form av høyere ubekvemstillegg.

Ut fra det som har vært skrevet og sagt før oppgjøret, kan det virke som om kommunenes arbeidsgiverforening, KS, og arbeidsgiverforeningen Spekter er åpne for å bruke dette oppgjøret til å heve ubekvemstillegget. Men bare forhandlingene vil vise hvor langt de eventuelt er villige til å strekke seg.

Pensjon

Fagforbundet kommer også til å legge vekt på å gjøre noe med regelen som sier at du må ha minst 14 timers arbeidsuke for å opparbeide rettigheter i en tjenestepensjonsordning.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy