JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO og NHO uenige om tariff for barnevernsansatte

LO og arbeidergiverorganisasjonen NHO er uenige om medlemmer i Fagforbundet og FO har en tariffavtale eller ikke når den private barnevernsinstitusjonen de jobber for melder overgang til NHO.

2012033012431220131216184826

per.flakstad@fagforbundet.no

– Vi mener dette er et tarifftomt område, sier rådgiver Unni Rasmussen i Fagforbundets forhandlingsenhet.

Kan miste rettigheter

I praksis kan dette bety at de ansatte ved private barnevernsinstitusjoner som melder seg ut av arbeidsgiverforeningen Virke som LO har en avtale med, og inn i NHO, kan risikere å miste avtalte rettigheter som AFP og pensjonsordning når avtalen utløper.

NHO er imidlertid av en annen mening. Der viser de til en protokoll fra 2000 der daværende kommuneforbundet skrev under på en avtale om at en tariffavtale inngått for ansatte i Blindeforbundet og Oslo kinomategrafer kan gjøres gjeldende for bedrifter med medlemmer i kommuneforbundet hvis bedriften eller virksomheten melder seg inn i NHO.

NHO mener Fagforbundet er «fanget» av denne avtalen, og mener tariffavtalen med blant andre Blindeforbundet kan være utgangspunkt for en avtale mellom LO og NHO når det gjelder private barnevernsinstitusjoner.

Viktig å sjekke

– Der er vi uenige, og mener det må opprettes en egen LO/NHO-avtale på dette området. Derfor er saken nå brakt inn for en fast tvistenemnd, sier Unni Rasmussen.

Erfaringsmessig vil det gå mist et halvt år før saken kommer opp, og i mellomtiden er det viktig at de ansatte i private barnevernsinstitusjoner sjekker om virksomheten er meldt inn i NHO og sjekke med sine fagforeninger hvilke avtaler som gjelder for dem.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy