JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– En hån fra kommuneledelsen

– En ren hån, sier Thomas Robertsen i Tromsø, om kommuneledelsens kommentarer til Arbeidstilsynets rapport. Han er en av flere som har måtte bryte sitt arbeidsforhold på grunn av konflikter i kommunen.

2010093014383020131216141206

ola.tommeras@fagforbundet.no

Denne uka la Arbeidstilsynet fram sin rapport etter å ha gransket Tromsø kommune i et halvt år. Kommunen har fått varsel om omfattende pålegg til forbedring av helse, miljø og sikkerhet ved flere enheter i kommunen.

Rapporten var knapt en time gammel før ledelsen gikk ut og avviste kritikken fra Fagforbundet, som hadde anmeldt ni konkrete saker til Arbeidstilsynet.

– Sju av disse sakene er løst ved at arbeidstaker enten har sluttet i Tromsø kommune, fått en annen jobb i kommunen eller blitt uføretrygdet, uttalte rådmann Gøril Bertheussen til avisen Nordlys.

Overfor Fagbladet utdyper kommunalsjef Irene Valstad Simonsen:

– Vi kan være uenige om løsningen, men kommunen anser sakene som løst.

– Anser dere sakene som tilfredstillende løst?

– Vi ønsker ikke å kommentere disse sakene ut over at de er behandlet og løst.

En ren hån

– En ren hån, sier Thomas Robertsen. Han har selv flyttet fra Tromsø kommune til Balsfjord etter å ha havnet i arbeidskonflikt i Tromsø.

– Jeg og familien måtte rett og slett rømme fra kommunen. I samråd med lege valgte jeg å bryte arbeidsforholdet, og se etter jobb i en annen kommune. Det oppleves som en krenkelse når kommunens ledelse omtaler dette som en løsning, sier Robertsen.

Inntil denne uka har han valgt å ligge lavt i forhold til medier.

– Men uttalelsene fra kommuneledelsen kan ikke stå uimotsagt. Jeg var så heldig at jeg klarte å komme meg vekk fra Tromsø. Andre arbeistakere har blitt langtidssjukmeldte og arbeidsuføre. Det er en hån å definere dette som løsninger.

Varslet om rasisme

Robertsen var psykiatrisk sykepleier ved en institusjon i Tromsø. Hans konflikt begynte da han gikk til avdelingsleder og varslet om rasistisk opptreden fra en annen ansatt ved avdelingen. Det han ikke visste, var at vedkommende var avdelingslederens kjæreste. Konflikten eskalerte til slutt i drapstrusler.

Robertsen opplevde at kommunens ledelse, både på enhetsnivå og rådmannsnivå, ignorerte problemene.

– De flyttet fokus og mistenkeliggjorde meg som varsler. De dekket over alt i saken, og konkluderte med at det ikke fantes noen større problemer ved institusjonen. De slo rett og slett ihjel saken framfor å behandle den, sier Robertsen.

– Krenket ingen

Rådmann Gøril Bertheussen avviser onsdag i avisen Tromsø, at hun skal ha uttalt seg krenkende.

Til avisen sier hun at hun kun konstaterer at Arbeidstilsynet anser disse sakene som avsluttet, og at hun ikke har uttalt seg om enkeltsaker eller enkeltpersoners opplevelser.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy