JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oslo-oppgjøret starter fredag

Fredag klokka tolv starter forhandlingene i Oslo kommune. Fristen for å bli enig er 30. april, den samme som i KS-oppgjøret.

2012041212485720131216185113

per.flakstad@fagforbundet.no

Oslo er et eget forhandlingsområde. Forhandlingsleder Mari Sanden sier til Fagbladet at kravene til arbeidsgiver og utfordringene i forhandlingene langt på vei er de samme som i KS-oppgjøret. Men Oslo har en annen struktur og et annerledes lønnssystem enn KS, som også vil være gjenstand for forhandlinger siden dette er et hovedoppgjør.

– Rettferdig fordeling, likelønnspolitikk, heltid/deltid, sosial dumping. Dette vil bli viktige temaer for oss. Vi ønsker også i størst mulig grad å begrense omfanget av lokale forhandlinger, og heller få så mye som mulig inn i en sentral avtale. Det blir med andre ord mye det samme som i KS-oppgjøret, sier Sanden.

– Dette er også mange av de samme temaene vi har forhandlet om i flere oppgjør, legger hun til.

I tillegg vil det bli et krav i årets Oslo-oppgjør å få pensjonsytelsene inn i selve tariffavtalen.

Fristen for en forhandlingsløsning i Oslo, er den samme som i KS-oppgjøret, men erfaringsmessig pågår osloforhandlingene på overtid etter at KS-oppgjøret er i mål.

– Vi pleier å se hvilke utslag KS-resultatet gir, og ta det inne på slutten av våre forhandlinger. Derfor er vi nesten alltid sist ut, sier Mari Sanden.

– Gleder du deg?

– Jeg går alltid til tarifforhandlinger med en blandet følelse. Dette er jo noe vi gjør frivillig, så da må det jo være fordi vi synes det er morsomt! Det gir en god følelse av mening å ha innflytelse over noe som betyr svært mye for veldig mange mennesker, samtidig er det et stort ansvar som jeg selvsagt kjenner godt på. Det er jo også veldig slitsomt mens forhandlingene pågår, svarer Mari Sanden.

– Jeg har jo holdt på ganske mange år nå, og det må vel være fordi jeg liker det, legger hun til.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy