275.000 i erstatning etter knusende seier i retten

Marit Larsen ble ansatt i en prosjektstilling som ble forlenget. Da den ble lyst ut som fast, fikk hun den ikke. Dermed gikk hun til sak, og vant en knusende seier.

2012041313164020131216185200

per.flakstad@fagforbundet.no

– Askøy kommune har liten grunn til å være stolt av å ha brukt 900.000 kroner av skattebetalernes penger på ikke å ansette en godt fungerende dame i en ledig stillingshjemmel, kommenterer forbundsadvokat Kjetil Edvardsen i Fagforbundet som prosederte Marit Larsens sak i lagmannsretten.

Var sikker

Selv var hun også sikker:

– Jeg var aldri i tvil om at jeg kom til å vinne. Jeg var helt sikker på at det ikke går an å oppføre seg slik mot ansatte, sier Marit Larsen til Askøyværingen.

Hun fikk 225.000 kroner i erstatning for den tiden hun ikke har hatt stillingen som ble utlyst. Og i tillegg ble hun tilkjent 50.000 kroner i oppreisning. Lagmannsretten hevet beløpet fra dommen i tingretten, fordi kommunen under rettsforhandlingene i lagmannsretten kom med påstander om at hun var personlig uegnet og konfliktskapende i jobben.

« Etter bevisførselen fremstår innsigelsene som grunnløse», skriver lagmannsretten, og mener påstandene har økt belastningen for Marit Larsen, slik at hun også bør tilkjennes en høyere oppreisning.

– Det var ganske tøft å få høre i lagmannsretten at jeg ikke var personlig egnet. Det føltes som om de satt og slarvet på bakrommet, sier Marit Larsen til Askøyværingen.

Når lagmannsretten hevet oppreisningssummen, innebærer det en klar og krass kritikk mot kommunens håndtering av denne saken, sier advokat Kjetil Edvardsen.

Faste ansatte uansett

– Det er ganske sjelden at kommuner eller andre offentlige arbeidsgivere misbruker arbeidsmiljlovens bestemmelser om prosjektstillinger, sier Kjetil Edvardsen. Nettopp derfor mener han dommen mot Askøy kommune er viktig fordi den setter skapet på plass der det skal stå:

– Det er mange måter å organisere arbeidet på, men det skal gjøres med fast ansatte – ikke med folk i prosjektstillinger som stadig forlenges, sier Edvardsen.

Fikk ikke jobben

I 2008 ble Marit Larsen ansatt i en 25 prosents stilling som miljøarbeider. Sammen med tre andre delte hun en stilling. Alle fire fikk kontrakter som løp tre måneder om gangen. Våren 2010 ble stillingene utlyst. Tre av de fire søkte, to av dem ble kalt inn til intervju, men ingen av dem fikk jobb.

Da gikk Marit Larsen til sak. I februar vant hun i tingretten, og dommen ble stadfestet i lagmannsretten.

Begynner i ny stilling

Om ikke så lenge begynner hun i sin nye stilling i Askøy kommune, som hun skal ha ved siden av ingeniørjobben sin. Meningen er at stillingen skal likne på den hun hadde.

– Det blir fint, det, sier Larsen til Askøyværingen. – Jeg skal ikke jobbe sammen med dem jeg møtte i retten. Men det gjør meg ingenting å møte dem heller. Det var jo jeg som hadde rett, sier hun.

Rådmann Odd Magne Utkilen sier til Askøyværingen atde skal ha en intern drøfting av dommen, og at han ikke ønsker å kommentere den før de har hatt den gjennomgangen.

MEST LEST:
God stemning mellom Mette Nord og Tor Arne Gangsø som hilser på korrekt koronavis. Men forhandlingene i kommuneoppgjøret blir krevende. Rettigheter for mer heltid er et av de viktigste kravene fra Fagforbundet og LO Kommune.

God stemning mellom Mette Nord og Tor Arne Gangsø som hilser på korrekt koronavis. Men forhandlingene i kommuneoppgjøret blir krevende. Rettigheter for mer heltid er et av de viktigste kravene fra Fagforbundet og LO Kommune.

Per Flakstad

Lønnsforhandlingene er i gang: Her finner du alle kravene fra LO

Colourbox.com

Disse skal få ny lønn nå: Lønnsforhandlingene for 190.000 ansatte i kommunene er i gang

Denne høsten skal mange avtaler som gjelder Fagforbundets medlemmer forhandles. Dette er fra kommuneoppgjøret som startet i forrige uke og som har frist 125.september.  Fra v: Hans Ole Rian, Creo, Anne Finborum, Skolenes Landsforbund (med ryggen til) Pål Skarsbak, Fagforbundet og LO Kommune og Tone Faugli, leder i forhandlingsenheten i Fagforbundet. I kalenderen kan du se når din avtale skal forhandles.

Denne høsten skal mange avtaler som gjelder Fagforbundets medlemmer forhandles. Dette er fra kommuneoppgjøret som startet i forrige uke og som har frist 125.september. Fra v: Hans Ole Rian, Creo, Anne Finborum, Skolenes Landsforbund (med ryggen til) Pål Skarsbak, Fagforbundet og LO Kommune og Tone Faugli, leder i forhandlingsenheten i Fagforbundet. I kalenderen kan du se når din avtale skal forhandles.

Per Flakstad

Lønnsoppgjørene står i kø: Her kan du se når din lønn skal forhandles i høst

Kvinnen oppga under jobbintervjuet at hun var utdannet helsefagarbeider. (Illustrasjonsfoto)

Kvinnen oppga under jobbintervjuet at hun var utdannet helsefagarbeider. (Illustrasjonsfoto)

Titti Brun

Kvinne jobbet ulovlig som helsefagarbeider i nesten ett år – løy om utdannelse i jobbintervju

Enslige minstepensjonister får en årlig økning på 1.872 kroner i årets trygdeoppgjør.

Enslige minstepensjonister får en årlig økning på 1.872 kroner i årets trygdeoppgjør.

Anna Granqvist

Her er alle de nye satsene: Minstepensjonister får 130 kroner mer i måneden

Første kull: Wenche Kallerud (f.v.), Eirik Øye Heintz, Sszilvia Beck og Quesna Basney er i gang med fagskolens nye studietilbud, kirurgisk virksomhet.

Første kull: Wenche Kallerud (f.v.), Eirik Øye Heintz, Sszilvia Beck og Quesna Basney er i gang med fagskolens nye studietilbud, kirurgisk virksomhet.

Karin Svendsen

Nytt fagskoletilbud: Snart kan disse helsefagarbeiderne jobbe sammen med kirurgene

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy