JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Prioriter brannskolen

–Brannfolk trenger utdanning. Norges brannskole må derfor få mer penger, sier Geir Mosti, nestleder i Fagforbundet.

2010101814015020131216142236

vegard.velle@fagforbundet.no

Foran en åpen høring bestående av representanter fra alle partiene på Stortinget, argumenterte Mosti for at brannskolen i Tjeldsund må få 12 millioner ekstra til treningsfeltet og sju millioner til nytt utstyr.

Vil stoppe nedprioriteringen

I 2005 bevilget Stortinget ni millioner kroner til kommunene for at de skulle utdanne brannfolk. I ettertid viser det seg at enkelte av kommunene som var i pengeknipe nedprioriterte brannmannsutdanningen. Derfor mener Fagforbundet det vil være bedre og mer målrettet å gi pengene direkte til brannskolen.

Måtte avlyse kurs

– Pengemangel gjorde at Norges brannskole kansellerte 45 kurs i fjor. Og det er mye. Vi må drive brannskolene på en skikkelig måte. Hvis ikke brannskolen fungerer er det en fare for at kommunale brannstasjoner ikke vil utnytte det nasjonale anlegget, advarer Geir Mosti.

Blant dem som trenger utdanning mest er deltidskorpset. I dag er det 5000 deltidsansatte som mangler nødvendig opplæring. Dersom brannskolen ikke får mer penger, går det ut over sikkerhet og lovverk, ikke minst arbeidsmiljøloven.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy