JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Framtidas klubb

Jentegjenger og kriminalitetsforebygging, digitale verktøy og drop out-problemer. Tilbudene var mange på årets Landskonferanse for ungdomsarbeidere.

2010102009525320131214151655

ingeborg.rangul@fagforbundet.no

Framtidas klubb var temaet for konfe­ransen som Fagforbundet og Ungdom & Fritid arrangerte i Tønsberg i slutten av september.

Tatt på alvor

– Vi som jobber i ungdomsklubber er sjelden på seminar, og vi savner å snakke med andre for å få gode tips, sier Solvår Oppegård, klubbleder på Hamar og medlem av Faggruppe Ungdom i Fagforbundet.

Men nå har hun fått påfyll. Spesielt da rådgiver Erlend Holthe Olsen fra Trondheim kommune ledet en meningsutveksling om framtidas klubb.

– Her fikk jeg virkelig ideer å ta med hjem. Nå vil jeg sørge for god omtale av ungdomsklubben vår i mediene og i lokalmiljøet, forteller Oppegård.

Gentlemen vinner

Penny Kembba og Rukaia Khairy fra Sisterhood of Oslo fortalte i et av landskonferansens mange parallellseminar om sin metodikk for å sette i gang jente­prosjekter.

Høsten 2005 fikk Bydel Frogner i Oslo midler for å sette i gang et jenteprosjekt etter at en voldelig jentegjeng hadde preget gatebildet. I samarbeid med Blå Kors ungdom startet bydelen prosjektet Sisterhood of Oslo.

Khairy og Kembba samlet seminar­deltakerne hvor alle fortalte om sin erfaringer og behov for egne jentegrupper. I Fredrikstad var det voldelige jentegrupper som hang i kjøpesentra. Etter veiledning fra Sisterhood, etablerte de jentegruppe.

Andre kommuner arrangerer Bli tøff-kurs for jenter for at de skal bli flinkere til å ta ordet. Tønsberg har arrangert jentenes måned, der guttene fikk utlevert et gentlemankort hver gang de oppførte seg som det. Den med flest kort fikk et gavekort på 500 kroner.

På tvers

Karianne Berg, SLT-koordinator i Hole og Ringerike kommuner, innledet om samarbeid på tvers av etatene i kommunene. SLT står for samordning av lokale kriminalitetsforebyggende tiltak. Berg analyserer lokal kriminalitet ved blant annet å samle kunnskap om barn og unges oppvekstvilkår for å finne mulige lokale årsaker.

– Ungdomsklubbene er representert i ungdomsråd, fagteam og ungdomshelseteam og samarbeider med barnevernstjenesten. Men vi kan bli mye flinkere til å involvere ungdomsklubbene, blant annet i saker hvor taushetsplikten er sentral, forteller Karianne Berg.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy