JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Spekter og LO enige

Sent i går kveld ble spekter enig med LO Stat og YS om en forhandlingsløsning i den såkalte A-delen. Alle får et tillegg på 2438 kroner i året. Senere skal det forhandles for de ansatte i helsesektoren og i de enkelte virksomhetene.

2012041908054120131216185605

per.flakstad@fagforbundet.no

Resultatet i A-delen innebærer at det gis et generelt tillegg på 2438 kroner i året til alle. Dette er identisk med det generelle tillegget i frontfagene, og i tråd med kravet fra LO Stat.

Det generelle tillegget danner grunnlaget for de videre forhandlingene ute i hver enkelt virksomhet (B-delen).

I de videre forhandlingene kreves det at det skal legges vekt på lavlønn, likestilling og likelønn og hensynet til langtidsutdannede. I tillegg stilles krav om bedring i godtgjøring for arbeid på ubekvem tid, og i helgene.

Styrker rettighetene for vikarer

I frontfagsforhandlingene ble partene enige om en styrking av rettigheter for innleide arbeidstakere fra vikarbyråer. LO Stat fremmet og fikk gjennomslag for det samme kravet i A-delsforhandlingene med Spekter.

– Dette siste er et viktig resultat også for medlemmene i Spekters virksomheter, sier forhandlingsleder Eivind Gran i LO Stat.

LO Stat krevde også en forsterket seniorpolitikk. Partene ble enige om at det lokalt skal drøftes aktuelle virkemidler for at eldre arbeidstakere kan stå lenger i arbeid.

Helseforhandlinger senere

Spekteravtalen er inndelt i ti områder som forhandles individuelt. Fristen for å bli enige i disse forhandlingene, kalt B-delene, er satt til 4. mai.

Det generelle tillegget gjelder ikke for medlemmer i helseforetakene og på Lovisenberg sykehus, som skal gjennomføre en egen landsomfattende forhandlingsrunde, hvor det generelle tillegget er en del av forhandlingene.

I helseforetakene gjennomføres en egen landsomfattende forhandlingsrunde, kalt A2. Tidspunktet for disse forhandlingene er ikke bestemt ennå fordi partene er blitt enige om å vente på resultatet i KS-oppgjøret før forhandlingene starter.

Fristen for en forhandlingsløsning med KS er 30. april.

Fagforbundet har rundt 25.000 medlemmer i Spekterområdet. Medlemmene er i hovedsak ansatt i helseforetakene, private helsevirksomheter, kulturinstitusjoner og innen transport.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy