Kvinnene haler innpå menn

Ifølge likningstallene har norske kvinner jafset litt innpå mennene når det gjelder inntekt. Men fortsatt tjener menn klart mest.

2010102110302420131216142425

tips@fagforbundet.no

I fjor økte menns nettoinntekt med 1,3 prosent ifølge likningstallene som ble offentlige i går. Samtidig økte kvinnenes gjennomsnittlige nettoinnekt med 4,4 prosent.

Disse resultatene framkommer i beregninger som analysebyrået Lindorff har gjort for Aftenposten.

Tallene viser at menn i gjennomsnitt hadde en nettoinntekt på 281.091 kroner i fjor, mens tilsvarende for kvinner var 186.172. Det betyr av kvinnene tjener ca to tredeler av menn, men forskjellen har aldri vært mindre siden Lindorff begynte å gjøre disse beregningene i 2004.

Administrerende direktør i Lindorff, Heidi Skaaret, har ingen entydig forklaring på hvorfor kvinnenes inntekt stiger raskere enn menns.

– Men vi kan kanskje se effekter av at kvinneyrker fikk et godt lønnsoppgjør i fjor. I tillegg kan bedre barnehagedekning ha ført til at flere kvinner går fra deltid til full stilling, sier hun til Aftenposten.

I tillegg kommer finanskrisen, som særlig rammet mannsdominerte arbeidsplasser innen bygg, anlegg og industri.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy