JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet lanserer nytt samfunnsøkonomisk tidsskrift

Fagforbundet lanserte torsdag ettermiddag et nytt tidsskrift: Fagbladet Samfunn Økonomi. – Vi trenger et slikt blad i krysset mellom forskning og arbeidsliv, sa Fagforbundets leder Jan Davidsen under lanseringen.

2012042008294920131216185644

monica.schanche@fagforbundet.no

Fagbladredaktør Kirsti Knudsen framholdt at målet med det nye bladet er å formidle kunnskap gjennom vitenskapelige artikler, og fremme debatt og kommunikasjon mellom forskere og yrkesaktive.

Forbundsleder Jan Davidsen håper Fagbladets nye tidsskrift kan bidra til å flytte dagsorden bort fra markedstilpasning av offentlig sektor.

– Vi trenger markedskritisk tenking og sunt bondevett, sa Davidsen.

– Blant forbundets 326.000 medlemmer er det et enormt spenn i utdanning og i ønske om større innsikt. Jeg håper det nye bladet blir verdifullt for alle, og ikke bare for spesielt interesserte, sa Davidsen.

Konsekvenser av næringslivstenking

Første utgaven av bladet inneholder flere dyptgående forskningsartikler. Blant annet en drøfting av konsekvensene etter at myndighetene i New Zealand innførte forretningsorienterte regnskaper i alle deler av offentlig sektor, inkludert i sentralregjeringen. Den er skrevet av forskeren som regnes som den fremste på området: dr. Sue Newberry.

«Fallgruver i gjennomføringen av planlagte organisasjonsendringer» er tema for artikkelen til de to trøndelagsbaserte forskerne Oscar Amundsen og Trond Kongsvik.

Myter og realiteter

Bjarne Jensen, professor i offentlig økonomi ved Høgskolen i Hedmark, er fagredaktør for det nye tidsskriftet. I denne første utgaven bidrar han selv med artikler som imøtegår påstander om høy ressursbruk i helsesektoren i forhold til land vi kan sammenligne oss med. Han drøfter også myter og realiteter i norske kommuner.

Med seg i et redaksjonsråd har han Fanny Voldnes, leder av samfunnsøkonomisk enhet i Fagforbundet, Nils Aarsæther, Universitetet i Tromsø, Alf Inge Jansen, Universitetet i Bergen, Ove Gustafsson, Trondheim økonomiske høgskole og bibliotekleder Magni Melvær, Høgskolen i Hedmark.

Bladet har i første omgang et opplag på 8000 og vil komme ut to ganger i året.

Yrkesfaglig kompetanseheving

Leder av Fagforbundets seksjon kontor og administrasjon, Gerd Eva Volden, er glad for at Fagbladets nye tidsskrift nå er blitt en realitet.

– Fagforbundet har tatt initiativ til flere utdanninger, og blant annet finansiert en Masterutdanning innenfor offentlig økonomi og ledelse. Jeg håper at tidsskriftet vil bidra til verdifull kompetanseheving for våre yrkesgrupper, sa Gerd Eva Volden.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy