JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Handler om kvalitet i helsevesenet

Helseministeren besøkte i dag Fagforbundets Samspillkonferanse. Strøm-Erichsen fikk støtte for at funksjoner og kvalitet, og ikke profesjoner, er avgjørende i arbeidet med å sette samhandlingsreformen ut i live.

2010102613012120131216142639

karin.svendsen@fagforbundet.no

Anne-Grethe Strøm-Erichsen er bekymret over rekruttering av helsefagarbeidere.

– Det nytter ikke med all verdens flotte sykehjem hvis ikke vi har folk til å arbeide der, sa statsråden da hun presenterte regjeringens planer for å gjennomføre samhandlingsreformen. Helse- og omsorgsministeren var mindre bekymret for økonomi og rekruttering til høgskolegrupper.

Sykepleiere og helsefagarbeidere

For fjerde år på rad møttes sykepleiere og helsefagarbeidere i Fagforbundet på Gardermoen mandag og tirsdag. Tirsdagen var viet Samhandlingsreformen.

Etter foredraget fikk Strøm-Erichsen spørsmål om hvordan rekrutteringen til helsefagarbeideryrket kunne styrkes.

Statsråden svarte at løsningen delvis ligger i lønn og arbeidsvilkår.

– Vi kan ikke satse på bare idealisme, selv om det også er verdifullt, sa hun.

Kompetansen må løftes

Mange av deltakerne er opptatt av at hjelpepleiere ikke skal skyves ut av sykehusene, men i stedet få mulighet til å skaffe seg den kompetansen som vil bli krevd i framtida slik at jobben trygges.

Statsråden viste til at 1100 hjelpepleiere tok en videre- og etterutdanning i fjor, og regnet med at like mange vil ta en slik utfordring i år og til neste år. Hun understreket også at voksne, ufaglærte i sektoren må få mulighet til å ta fagbrev.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy