Anmeldt for underslag

Lederen for en fagforening tilknyttet Fagforbundet Oslo er politianmeldt og mistenkt for å ha underslått nær en million kroner.

2010110314430620131216143119

tips@fagforbundet.no

– Våre undersøkelser tyder på at fagforeningens bakkort er blitt brukt til å betale regninger som åpenbart ikke har noe med foreningen å gjøre, sier leder i Fagforbundet Oslo, Mari Sanden til Dagsavisen.

Vedkommende som er anmeldt har vært leder av fagforeningen i mange år. Underslaget ble oppdaget da nestlederen og kassereren i foreningen tok kontakt med Fagforbundet Oslo og spurte om forhold som gjaldt regnskapet og foreningens økonomi.

Etter at det var konstatert det forbundet karakteriserer som misligheter i regnskapene de siste tre årene, ble også eldre forhold undersøkt.

– Totalt mener vi det er grunnlag for å si at det er snakk om rundt 960.000-970.000 kroner, sier Mari Sanden til Dagsavisen.

Fagforbundet vil nå styrke opplæringen av fagforeningenes styrer og revisorer når det gjelder økonomiforvaltning og kontroll.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy