JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Pålagt å skaffe en million ekstra på bøter

Dra inn en million ekstra før jul. Skriv flere gebyrer. Det er beskjeden Fredrikstad kommune ga trafikkbetjentene sine. Nå blir betjentene trakassert av publikum.

2010111014112820131214152253

Kommunen sliter med økonomien. Resultatet er en mye tøffere hverdag for trafikkbetjentene. De har fått beskjed om å bidra ved å skrive ut flere gebyrer.

Blir trakassert

– Folk er hissigere, slenger med leppa, forteller trafikkbetjentene Finn Erik Stensrød, Sylvi Martinsen og Hanne Bjørling. De påpeker at å få inn en million ekstra, betyr sju til åtte flere gebyrer per trafikkbetjent per dag.

– Ledelsen i rådhuset tror at det bare er å gå ut og skrive gebyrer. De skjønner ikke hverdagen vår. Jobben vår er å yte service overfor folk, holde orden på trafikken og få til bedre trafikkflyt.

Den ekstra belastningen har gitt synlige konsekvenser, mener trafikkbetjentene. Én har sluttet som trafikkbetjent, en annen har fått andre oppgaver i samme etat etter å ha vært sykmeldt en lang periode.

– Klarer målet

Kommunalsjef Roy Henning Jakobsen avviser at parkering har blitt ei melkeku for kommunen.

– Nei, det vil jeg ikke si. Det er snakk om en endring av holdning. Vi har vært for runde hittil, nå skal vi følge klokka mer slavisk. Det er jo også et rettferdighetsprinsipp i forhold til brukerne, sier Jakobsen som tror at de når målet om økt inntjening på én million før året er omme. Det tilsier i alle fall prognosene.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy