JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kvart million til Rissa

Som eneste kommune i landet, er Rissa tildelt 250.000 kroner fra Fagforbundet sentralt. Pengene går til et heltids- og deltidsprosjekt der verneombudene er aktivt med.

2010111110481620131214152312

monica.schanche@fagforbundet.no

– Fagforbundet Rissa har levert en søknad som vi hadde tro på. Derfor har de fått tildelt disse midlene, sier Stein Guldbrandsen i Fagforbundets ledelse.

I september dro han selv til Rissa for å overrekke prosjektmidlene.

– Fagforbundet er opptatt av å involvere verneombudene som representerer samtlige ansatte i arbeidet mot uønsket deltid. At Fagforbundet Rissa samarbeider med kommunen om et slikt prosjekt, ser vi som svært positivt, sier Guldbrandsen.

Nærvær og glede

Kristin Bakøy, som har utarbeidet søknaden, er prosjektleder i halv stilling for kvalitetskommuneprogrammet i Rissa. I tillegg er hun personalkonsulent med ansvar for alt nærværsarbeid i kommunen.

– Vi har fokus på nærvær og at de ansatte skal føle arbeidsglede. Siste året er nær­været økt med to prosent til over 94,7 prosent, opplyser Bakøy. Hun er svært glad for midlene fra Fagforbundet.

Alle involvert

– I dette arbeidet vil vi ha spesielt fokus på etikk, holdninger og verneombudenes rolle, ved siden av en bred involvering av alle aktørene i arbeidslivet. Vi har nettopp gjennomført en undersøkelse blant de deltidsansatte som viser at vi har en del uønsket deltid i dag, blant annet flere små turnusstillinger, sier Bakøy.

Hun framholder at ikke alle ønsker seg full stilling. Innenfor arbeidskrevende pleie er det flere som stopper ved 80 prosent. De mener det er for tøft å gå i hundre prosent. Når de får ønsket stillingsprosent, er det ikke uønsket deltid lenger, presiserer hun.

Rissa kommune har 15 verneombud, en for hver enhet i tillegg til hovedverneombudet. Bakøy ser gjerne at verneombudene holder innledning på personalmøter i sin egen enhet om viktige tema for de ansatte.

Starter i det små

– Vi tar ikke for oss hele Rissa på en gang, men velger en av de mest ivrige turnusenhetene. De skal skaffe seg innspill fra andre kommuner før de lager sitt eget opplegg: Hva er best for oss? Her skal ansatte, verneombud, tillitsvalgte, leder og mellom­leder involveres. Alle i enheten skal være eiere av prosjektet, og ingen skal komme utenfra og fortelle hvordan ting skal være, sier Kristin Bakøy.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy