JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Merker en kraftig venstredreining

Fagforbundets Stein Guldbrandsen mener fagbevegelsen er i ferd med å ta en radikal venstredreining, etter at han har deltatt på flere internasjonale kongresser i det siste. Og han liker det han hører og ser.

2010111212013020131216143546

nina.hanssen@lomedia.no

AU-medlem Stein Gulbrandsen er Fagforbundets delegat under UNI-kongressen i Nagasaki denne uka sammen med forbundsleder Jan Davidsen.

Det er først og fremst frisørene, vaktmesterne og renholderne i Fagforbundet som er i UNI Global Union, en paraplyorganisasjon for arbeidstakere på internasjonalt nivå.. Gulbrandsen er leder for Fagforbundets Seksjon samferdsel og teknisk, så han deltar ofte på UNI og ITF-møter.

Viktig kongress

Selv om Fagforbundet er relativt små i UNI-sammenheng, er dette en viktig kongress for Fagforbundet.

– Her knytter vi nettverk som er viktig for oss i alt internasjonalt arbeid vi driver med. Dessuten synes jeg at det er lettere å få pratet med de andre norske fagforbund under oppholdet også.

Gulbrandsen har ikke tenkt å ta ordet i debatten når det er 2000 taletrengte i salen, men han er opptatt av at kvalitet på offentlige tjenester er nøkkelen til rettferdig fordeling, bærekraftige økonomisk løsninger og fredelige, demokratiske lokalsamfunn.

– Dette var også hovedtema på en global konferanse om Kvalitet i offentlig sektor i Genève nylig. Hva slags vei skal vi velge, og hvordan vi skal styre slik at vi får et samfunn som tjener folk? Spør han.

Viktig verktøy

– Nå er jeg spent på om UNI skal løse utfordringene knyttet til hvordan vi skal organisere samfunnet bedre etter finanskrisa, sier han. Gulbrandsen er fornøyd med strategisk plan som ble vedtatt «Breaking Through» og tror dette kan bli et viktig verktøy framover. Både for Fagforbundets og også andre medlemmer i UNI.

Shinkansen

Det er ikke mange delegater som har sett mye av Japan, men både Jan Davidsen og Stein Guldbrandsen reiste noen dager før konferansen startet og har fått med seg smakebiter av Tokyo og kjørt hurtigtoget Shinkansen.

– Det var en stor opplevelse for meg i alle fall, sier tog-entusiasten Guldbrandsen, med lang fartstid som tillitsvalgt i Oslo sporveier.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy