JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Eigersund har redusert uønsket deltid

Ifølge årsmeldingen til Eigersund kommune er omfanget av uønsket deltid redusert med nesten 50 prosent.

2012050311071420131216190515

per.flakstad@fagforbundet.no

– Utviklingen er svært gledelig, men samtidig er det viktig å understreke at vi fortsatt har en lang vei å gå før vi er i mål, sier hovedtillitsvalgt for Fagforbundet i Eigersund, Inger Walskaar Dyrsand til Fagbladet.

Jobber systematisk

Også varaordfører Unn Therese Omdal (Ap) er glad for utviklingen.

– Denne nedgangen er absolutt verd å merke seg. Jeg synes vi bør være litt stolte at dette. Personalavdelingen jobber veldig systematisk for å få ned omfanget av uønsket deltid. Vi har også vedtatt retningslinjer på området, sier hun til Dalane Tidende.

Kommunen begynte for en tid tilbake å kartlegge hvor mange ansatte som kunne ønske seg større stilling, og dette systematiske arbeidet begynner nå å gi resultater.

I tillegg har Eigersund satt i gang en større gjennomgang av hele organisasjonen, der blant annet reduksjon av uønsket deltid er ett av flere viktig tema.

I den forbindelse er det også opprettet en egen prosjektstilling som nå er lyst ut.

Viktig samarbeid

– Organisasjonsgjennomgangen og prosjektstillingen er en del av søknaden om å få være med i programmet «Sammen for en bedre kommune», sier Walskaar Dyrsand.

– Vi kom ikke med i denne opptaksrunden, men politikerne har valgt å gå videre med planene likevel.

Hun forteller at det ikke er arbeidet så mye med turnuser og organisering av arbeidet ennå, men at det vil komme som en del av organisasjonsgjennomgangen.

– Det blir en prosess der kommuneledelse og de tillitsvalgte må samarbeide om eventuelle nye løsninger, og nettopp dette samarbeidet vil være en viktig nøkkel for å gjøre noe med heltid/deltidsproblematikken, sier Inger Walskaar Dyrsand.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy