Eigersund har redusert uønsket deltid

Ifølge årsmeldingen til Eigersund kommune er omfanget av uønsket deltid redusert med nesten 50 prosent.

2012050311071420131216190515

per.flakstad@fagforbundet.no

– Utviklingen er svært gledelig, men samtidig er det viktig å understreke at vi fortsatt har en lang vei å gå før vi er i mål, sier hovedtillitsvalgt for Fagforbundet i Eigersund, Inger Walskaar Dyrsand til Fagbladet.

Jobber systematisk

Også varaordfører Unn Therese Omdal (Ap) er glad for utviklingen.

– Denne nedgangen er absolutt verd å merke seg. Jeg synes vi bør være litt stolte at dette. Personalavdelingen jobber veldig systematisk for å få ned omfanget av uønsket deltid. Vi har også vedtatt retningslinjer på området, sier hun til Dalane Tidende.

Kommunen begynte for en tid tilbake å kartlegge hvor mange ansatte som kunne ønske seg større stilling, og dette systematiske arbeidet begynner nå å gi resultater.

I tillegg har Eigersund satt i gang en større gjennomgang av hele organisasjonen, der blant annet reduksjon av uønsket deltid er ett av flere viktig tema.

I den forbindelse er det også opprettet en egen prosjektstilling som nå er lyst ut.

Viktig samarbeid

– Organisasjonsgjennomgangen og prosjektstillingen er en del av søknaden om å få være med i programmet «Sammen for en bedre kommune», sier Walskaar Dyrsand.

– Vi kom ikke med i denne opptaksrunden, men politikerne har valgt å gå videre med planene likevel.

Hun forteller at det ikke er arbeidet så mye med turnuser og organisering av arbeidet ennå, men at det vil komme som en del av organisasjonsgjennomgangen.

– Det blir en prosess der kommuneledelse og de tillitsvalgte må samarbeide om eventuelle nye løsninger, og nettopp dette samarbeidet vil være en viktig nøkkel for å gjøre noe med heltid/deltidsproblematikken, sier Inger Walskaar Dyrsand.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy