JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Millionbot etter ventelisteskandale

Helseforetaket Vestre Viken har fått en bot på fem millioner kroner i betinget foretaksstraff etter ventelisteskandalen ved kirurgisk avdeling på sykehuset i Asker og Bærum.

2010120614305320131216145014

tips@fagforbundet.no

– En foretaksbot på fem millioner og saken i seg selv er veldig alvorlig. Vi har hatt styremøte i dag og lagt opp til å bruke noen ager på å behandle saken, sier styreleder Helge Bryne i Vestre Viken HF til VG nett.

Millionboten er en følge av VGs avsløringer om omfattende triksing med datoer i ventelistene ved kirurgisk avdeling på sykehuset i Asker og Bærum.

Begrunnelse for å gi foretaksbot er ifølge VG at ledende ansatte ved sykehuset over en periode på seks år ikke etablerte rutiner. Pasientene fikk dermed ikke angitt noen frist for behandling. De fikk heller ikke informasjon om rett til behandling, klagerett og rett til fritt sykehusvalg.

Boten er imidlertid betinget, det vil si at den ikke må betales hvis sykehuset ikke begår nye lovbrudd. Politiadvokat Knut Skavang begrunner dette overfor VG med at politiet ikke ønsker at pasienter skal bli ytterligere skadelidende ved at foretaksbudsjettet reduseres.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy