JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stor interesse for helsefagene

Helsefagene var samlet på en stor og spennende stand da ungdomskoleelever fra Oslo kom på utdanningsmesse for å bli fristet til framtidig yrkesvalg.

2010121309012720131214153332

Rundt 10.000 ungdommer besøkte messen i midten av november. En gruppe som hadde satset sterkt på å profilere seg godt, var utdanningene for helsefag. Blant annet hadde Fagforbundet hjulpet til å med å skaffe utstyr slik at skole­elevene selv kunne prøve seg i noen av arbeidsoppgavene som en helsefagarbeider eller helsesekretær må gjøre.

Praksis

Mia Benedicte Davis Sandberg klarte å håndtere blodtrykksmåleren med stø hånd, mens helsefagarbeiderlærling Linda Krogh Odenmorck rutinert assisterte henne. Ved siden av fikk ungdomsskoleelevene forsøke seg på hjertekompresjon og andre livreddende oppgaver sammen på standen for ambulansearbeiderfaget.

Også helsesekretærene hadde sin egen stand like ved barne- og ungdomsarbeiderne, slik at hele fagfeltet var samlet på ett sted.

Godt besøkt

Lise Ødemark fra karriereenheten i helse- og sosialfag i Oslo er godt fornøyd med besøket og interessen fra 10.-klassingene.

– Vi har hatt mye folk innom, og jeg er veldig godt fornøyd med at ungdommene selv fikk prøve seg på praktiske oppgaver. Jeg tror de fleste som forsøkte seg, opplevde det som lærerikt og spennende, sier hun.

Hanne Lerstang som arbeider i prosjektet «Bli helsefagarbeider», mener slike messer er viktig for å vise fram helse- og sosialfagene som ­attraktive yrker.

– Vi må utdanne rundt 4500 nye helsefagarbeidere hvert år fram mot 2030, og ikke 1500 som nå. Utdanningskapasiteten er der, men ­flaskehalsen til nå har vært å få kommunene til å opprette nok læreplasser, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy