JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Anmelder Asker kommune

I dag anmelder Fagforbundet Asker kommune for brudd på arbeidsmiljøloven fordi de tillater å drive renovasjon etter Ragn-Sells-metoden.

2010121409070820131216145410

ola.tommeras@fagforbundet.no

Tirsdag morgen møter leder av SST i Fagforbundet, Stein Guldbrandsen, og leder av Fagforbundet Asker, Ivar Romundstad, på Asker politistasjon. Med seg har de en anmeldelse mot Asker kommune.

På billigste måte

Fagbladet har dokumentasjon som viser at det er gjort en kraftig nedbemanning for at Ragn-Sells skal utføre renovasjonen i kommunen billigere enn noen andre.

Arbeiderne er innleid fra Polen gjennom vikarbyrået Adecco. De går på midlertidige kontrakter til en lønn på 135,5 kroner timen. Arbeidsdagene strekker seg fra klokka 06 på morgenen til klokka 18 på kvelden.

Massive lovbrudd

Leder av SST i Fagforbundet, Stein Guldbrandsen, er forbannet.

– Å basere ordinær drift på kortidskontrakter er i strid med arbeidsmiljøloven. Asker kommune tilrettelegger for massivt brudd på loven når de tillater at renovasjonen driftes slik som Ragn-Sells gjør det, fastslår Guldbrandsen.

Uakseptable vilkår

– Det normale i norsk arbeidsliv er at man blir ansatt og så får prøvetid. Det er uakseptabelt å starte opp med bare engasjementskontrakter til en permanent oppgave som renovasjon i en kommune, sier Guldbrandsen.

Saken ble kjent for Fagforbundet Asker og Fagbladet da fire av 14 polske arbeidere enten ble oppsagt eller valgte å forlate jobben. De fant seg ikke i vilkårene.

– Det er bra at polske arbeidere har begynt å si klart ifra. Ingen skal finne seg i slike arbeidsforhold, sier Guldbrandsen.

Tøffe forhold

– Det må på plass et system der kommunen kontrollerer selskaper de har satt ut tjenester til. Jeg får stadig henvendelser fra arbeidstakere som forteller om tøffe forhold, sier leder av Fagforbundet Asker, Ivar Romundstad.

Saken oppdateres.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy