JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ragn-Sells: – Vi er riktig dimensjonert i Asker

Logistikkdirektør Arne Bakken i Ragn-Sells avviser at de har presset ned prisen ved å redusere mannskap og antall biler.

2010121408160120131214153352

ola.tommeras@fagforbundet.no

– Vi har dimensjonert mannskapet i forhold til jobben som skal gjøres, framholder Bakken.

Han viser til at de har større biler enn forgjengeren Veolia. Ragn-Sells kjører seks biler med to menn og to enmannsbiler. Veolia brukte totalt 19 renovatører og sjåfører fordelt på 11 biler.

Kjører mer effektivt

– Effektivitetsgevinsten ved å ha større biler veier opp for antallet arbeidere, mener Bakken.

På spørsmål om hvordan de lønner den innleide arbeidskraften, sier logistikkdirektøren lønnsspørsmål anses som sensitiv informasjon i selskapet.

– Slikt kan vi ikke svare på. På generelt grunnlag kan jeg si at de får minimum tarifflønn. Sjåførene er lønnet noe høyere enn generelt for tarifflønn, sier Bakken.

– Hvilken tariff er det som følges?

– Vi forholder oss til tariff fra Maskinistforbundet. De har en miljøavtale som ligger til grunn for tariffen som er valgt, opplyser Bakken.

Bakken bekrefter at driften hittil er basert på innleid arbeidskraft.

Skikkelig lønn

Adecco Norge har rekruttert og skrevet kontraktene med de polske arbeiderne. Rette vedkommende til å kommentere de misfornøyde renovatørenes kontrakter, var ikke tilgjengelig i går.

Distriktssjef for Adecco Østlandet, Kay-Arne Langerud, understreker imidlertid at lønningene følger tariff.

– Det var viktig for både oss og Ragn-Sells å få på plass ordentlige lønninger etter tariff, sier distriktssjef Kay Arne Langerud.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy