JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Asker kommune forlanger at polakkene ansettes

Asker kommune krever at Ragn-Sells ansetter de polske renovatørene når den midlertidige kontrakten går ut.

2010121412123120131216145441

ola.tommeras@fagforbundet.no

– Vi forventer en fast ansettelse når den midlertidige kontrakten med Adecco går ut.

Det sier teknisk sjef i Asker, Kari Ekerholt, som nå krever en skriftlig bekreftelse fra Ragn-Sells om at renovatørene skal bli fast ansatt.

Satt klare krav

I anbudsvilkårene står det spesifisert at lønns- og arbeidsvilkår ikke skal være dårligere enn landsomfattende tariffavtale, eller det som er normalt for sted og yrke.

Asker kommune har de siste ukene hatt mange møter med Ragn-Sells for å få tjenesten til å fungere. Etter at Fagforbundet informerte om midlertidige kontrakter og misnøye blant renovatørene, var det duket for en ny runde.

– Nå avventer vi en skriftlig tilbakemelding. Vi har blitt tilbudt innsyn i avtalene, og vil si ja til det dersom vi ikke er fornøyd, opplyser hun.

– Mulig med færre

Teknisk sjef er klar over at Ragn-Sells drifter med færre ansatte enn Veolia, som betjente renovasjonen i Asker inntil 1. november.

– Ragn-Sells mente det var mulig å endre rutene, slik at det ble behov for færre ansatte. Vi så heller ikke det som noen umulighet. Enkelte av rutene ble gjort i løpet av veldig korte dager før, opplyser hun.

Ekerholt påpeker også at det er forskjell i arbeidsbelastningen for de som jobber med papir, plast og restavfall.

– Det kan være at de som har veldig lange dager jobber med nettopp papir og plast.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy