Adecco-ansatte får sikret pensjonen

Mange av Fagforbundets medlemmer som arbeidet ved Adecco-drevne sykehjem risikerte å tape pensjon fordi arbeidsgiver har innbetalt for lite til de ansattes pensjonskonti. Nå har Fagforbundet og Adecco Helse inngått en avtale som rydder opp i dette.

2012051109572820131216190958

per.flakstad@fagforbundet.no

– Dette dreier seg om flere hundre ansatte og betydelige beløp, opplyser forbundsadvokat Børge Benum i Fagforbundet.

Gjennom avtalen med Adecco Helse, forplikter selskapet seg til å innbetale minst differansen mellom det som er betalt inn for lite og det som skulle ha vært skutt inn i pensjonsordningen.

Ville ha tapt mye

De manglende pensjonsinnbetalingene ble oppdaget i forbindelse med den såkalte Adecco-saken i fjor der selskapet ble gransket og gransket seg selv i kjølvannet av avsløringene om ulovlige vakter og manglende overtidsbetaling. I etterkant har Adecco Helse og Fagforbundet også inngått en avtale om å betale overtid til medlemmer som hadde krav på det.

– De som har fått for lite innbetalt i henhold til Adecco Helses egen pensjonsordning og i forhold til det regelverket foreskriver, ville ha tapt mange pensjonskroner hvis dette ikke hadde blitt ryddet opp i, sier Børge Benum til Fagbladet.

Han er derfor godt fornøyd med at bemanningsbyrået har ønsket å legge saken bak seg og vist vilje til å betale de manglende pensjonsinnskuddene.

Glad for å sette punktum

– Adecco lovet for et år siden sikre full gjennomgang, samt rydde opp i de feil som ble oppdaget ved sykehjemmene. Det har tatt tid å få sluttført de siste detaljene i beregningene. Vi er fornøyde med få på plass denne avtalen med Fagforbundet og er glad for å sette punktum i saken med dette, sier konsernsjef i Adecco Anders Øwre-Johnsen.

– Det er viktig for oss å ha god dialog med arbeidstakerforeningen, og gjennom hele denne prosessen har vi hatt et positivt klima og et godt samarbeid, og vi ser derfor fram til å videreutvikle dette til det beste for våre ansatte, sier han.

Gjelder flere hundre

Ifølge Børge Benum gjelder avtalen ikke bare de 160-170 medlemmer som var ansatt i Adecco Helse i 2011, men også de som har vært ansatt i kortere eller lengre perioder helt tilbake til 2004, til sammen flere hundre personer på alle sykehjem i Norge som Adecco Helse har drevet eller driver i dag.

For de aller fleste vil korrekte innbetalinger bli gjort uten at de behøver å tenke på det. De som var ansatt i Medisinsk Vikarbyrå i 2004 må imidlertid dokumentere omfanget av arbeidsforholdet før 30. juni i år.

– De som mener de har krav tilbake fra 2004 kan henvende seg til Fagforbundet Oppegård eller til Sykehjemsetatens fagforening i Oslo, så vil de få hjelp til dokumentasjonen, sier Børge Benum.

MEST LEST:
God stemning mellom Mette Nord og Tor Arne Gangsø som hilser på korrekt koronavis. Men forhandlingene i kommuneoppgjøret blir krevende. Rettigheter for mer heltid er et av de viktigste kravene fra Fagforbundet og LO Kommune.

God stemning mellom Mette Nord og Tor Arne Gangsø som hilser på korrekt koronavis. Men forhandlingene i kommuneoppgjøret blir krevende. Rettigheter for mer heltid er et av de viktigste kravene fra Fagforbundet og LO Kommune.

Per Flakstad

Lønnsforhandlingene er i gang: Her finner du alle kravene fra LO

Colourbox.com

Disse skal få ny lønn nå: Lønnsforhandlingene for 190.000 ansatte i kommunene er i gang

Denne høsten skal mange avtaler som gjelder Fagforbundets medlemmer forhandles. Dette er fra kommuneoppgjøret som startet i forrige uke og som har frist 125.september.  Fra v: Hans Ole Rian, Creo, Anne Finborum, Skolenes Landsforbund (med ryggen til) Pål Skarsbak, Fagforbundet og LO Kommune og Tone Faugli, leder i forhandlingsenheten i Fagforbundet. I kalenderen kan du se når din avtale skal forhandles.

Denne høsten skal mange avtaler som gjelder Fagforbundets medlemmer forhandles. Dette er fra kommuneoppgjøret som startet i forrige uke og som har frist 125.september. Fra v: Hans Ole Rian, Creo, Anne Finborum, Skolenes Landsforbund (med ryggen til) Pål Skarsbak, Fagforbundet og LO Kommune og Tone Faugli, leder i forhandlingsenheten i Fagforbundet. I kalenderen kan du se når din avtale skal forhandles.

Per Flakstad

Lønnsoppgjørene står i kø: Her kan du se når din lønn skal forhandles i høst

Kvinnen oppga under jobbintervjuet at hun var utdannet helsefagarbeider. (Illustrasjonsfoto)

Kvinnen oppga under jobbintervjuet at hun var utdannet helsefagarbeider. (Illustrasjonsfoto)

Titti Brun

Kvinne jobbet ulovlig som helsefagarbeider i nesten ett år – løy om utdannelse i jobbintervju

Enslige minstepensjonister får en årlig økning på 1.872 kroner i årets trygdeoppgjør.

Enslige minstepensjonister får en årlig økning på 1.872 kroner i årets trygdeoppgjør.

Anna Granqvist

Her er alle de nye satsene: Minstepensjonister får 130 kroner mer i måneden

Første kull: Wenche Kallerud (f.v.), Eirik Øye Heintz, Sszilvia Beck og Quesna Basney er i gang med fagskolens nye studietilbud, kirurgisk virksomhet.

Første kull: Wenche Kallerud (f.v.), Eirik Øye Heintz, Sszilvia Beck og Quesna Basney er i gang med fagskolens nye studietilbud, kirurgisk virksomhet.

Karin Svendsen

Nytt fagskoletilbud: Snart kan disse helsefagarbeiderne jobbe sammen med kirurgene

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy