JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Adecco-ansatte får sikret pensjonen

Mange av Fagforbundets medlemmer som arbeidet ved Adecco-drevne sykehjem risikerte å tape pensjon fordi arbeidsgiver har innbetalt for lite til de ansattes pensjonskonti. Nå har Fagforbundet og Adecco Helse inngått en avtale som rydder opp i dette.

2012051109572820131216190958

per.flakstad@fagforbundet.no

– Dette dreier seg om flere hundre ansatte og betydelige beløp, opplyser forbundsadvokat Børge Benum i Fagforbundet.

Gjennom avtalen med Adecco Helse, forplikter selskapet seg til å innbetale minst differansen mellom det som er betalt inn for lite og det som skulle ha vært skutt inn i pensjonsordningen.

Ville ha tapt mye

De manglende pensjonsinnbetalingene ble oppdaget i forbindelse med den såkalte Adecco-saken i fjor der selskapet ble gransket og gransket seg selv i kjølvannet av avsløringene om ulovlige vakter og manglende overtidsbetaling. I etterkant har Adecco Helse og Fagforbundet også inngått en avtale om å betale overtid til medlemmer som hadde krav på det.

– De som har fått for lite innbetalt i henhold til Adecco Helses egen pensjonsordning og i forhold til det regelverket foreskriver, ville ha tapt mange pensjonskroner hvis dette ikke hadde blitt ryddet opp i, sier Børge Benum til Fagbladet.

Han er derfor godt fornøyd med at bemanningsbyrået har ønsket å legge saken bak seg og vist vilje til å betale de manglende pensjonsinnskuddene.

Glad for å sette punktum

– Adecco lovet for et år siden sikre full gjennomgang, samt rydde opp i de feil som ble oppdaget ved sykehjemmene. Det har tatt tid å få sluttført de siste detaljene i beregningene. Vi er fornøyde med få på plass denne avtalen med Fagforbundet og er glad for å sette punktum i saken med dette, sier konsernsjef i Adecco Anders Øwre-Johnsen.

– Det er viktig for oss å ha god dialog med arbeidstakerforeningen, og gjennom hele denne prosessen har vi hatt et positivt klima og et godt samarbeid, og vi ser derfor fram til å videreutvikle dette til det beste for våre ansatte, sier han.

Gjelder flere hundre

Ifølge Børge Benum gjelder avtalen ikke bare de 160-170 medlemmer som var ansatt i Adecco Helse i 2011, men også de som har vært ansatt i kortere eller lengre perioder helt tilbake til 2004, til sammen flere hundre personer på alle sykehjem i Norge som Adecco Helse har drevet eller driver i dag.

For de aller fleste vil korrekte innbetalinger bli gjort uten at de behøver å tenke på det. De som var ansatt i Medisinsk Vikarbyrå i 2004 må imidlertid dokumentere omfanget av arbeidsforholdet før 30. juni i år.

– De som mener de har krav tilbake fra 2004 kan henvende seg til Fagforbundet Oppegård eller til Sykehjemsetatens fagforening i Oslo, så vil de få hjelp til dokumentasjonen, sier Børge Benum.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy