JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stolte over å bli tatt ut i streik

- Vi gjorde en glimrende streikejobb for to år siden. Vi skal gjøre den enda bedre i år.

2012052410120520131216191705

ola.tommeras@fagforbundet.no

Leder av Fagforbundet Moss, Hilde Torgersen, sjonglerer kaffekoppen på plass mellom streikevester og plakater grytidlig torsdag morgen. Materiellet er provisorisk gjenbruk av plakater fra forrige streik. Det er fortsatt et par timer til nytt materiell kommer.

- Alle klare

- Ingen liker streik, men alle er stolte over å ha blitt plukka ut til å gjøre jobben. Jeg har ikke møtt et eneste medlem med negativ innstilling, sier Hilde Torgersen.

Rundt henne er det hektisk, men rolig. De første vaktlagene har nettopp hentet vester og utstyr. Nye kommer stadig inn.

- Alle vet hva de skal gjøre. Vi har samlet god erfaring fra forrige streik, sier hun.

Økte forventninger

- Det gikk veldig bra forrige gang. Jeg føler at det er store forventninger til hvordan vi gjør jobben nå, og forventingene skal vi innfri, lover Torgersen. Hun sender samtidig en melding oppover i organisasjonen:

- På samme måte som forventningene øker til oss, så øker forventningene til at vi får et godt resultat ut av streiken.

Mye skal på plass

Torgersen legger vekt på at streiken ikke bare dreier seg om lønn.

- Det er mye som skal på plass. Heltid og rett til større stilinger i jobben man står i, samt økte helgetillegg er viktig. Publikum forstår kravene. Jeg har ikke fått noen reaksjoner fra folk, forteller hun.

Streikekomiteen i Moss vil følge spesielt med på kommunens bruk av sommerhjelper på havna der samtlige kranførere er tatt ut.

- Sommervikarene er allerede på plass flere steder. Det er viktig å påse at ikke de tar streikendes jobb. Samtidig skal vi følge med på at det ikke skipes containere inn eller ut av havna, sier Torgersen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy