JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil streike mot uførekuttene

Regjeringen er kommet på kant med fagbevegelsen i forbindelse med uførereformen. Den 7. april blir det landsomfattende markeringer for å forsvare uførepensjonen.

2011020115100720131216151453

vegard.velle@fagforbundet.no

Initiativet til mobilisering kommer fra venstresiden i fagbevegelsen, som vedtok aksjonsdagen under Trondheimskonferansen, arrangert av LO i Trondheim. Men det politiske grunnlaget for motstand mot kuttene er rotfestet i LOs høyeste organ, LO-kongressen.

Hold trykket oppe

En av dem som støtter aksjonsinitiativet, er Stein Guldbrandsen, medlem av arbeidsutvalget i Fagforbundet.

– Jeg syns det er viktig å holde trykket oppe på LO-kongressens vedtak i denne saken. Det har stadig ikke kommet noen innstilling fra regjeringen. Og all aktivitet for å forsvare uførepensjonen er positiv.

Han tror en vesentlig grunn til at regjeringen ennå ikke har levert noen innstilling, er presset fra fagbevegelsen.

– Ulike aksjoner bør nå forankres i klubber og foreninger lokalt. Dette er viktigere enn hva vi klarer å vedta sentralt i Fagforbundet, sier Guldbrandsen.

Vil aksjonere

En forening som allerede har bestemt at de vil aksjonere den 7. april, er Fagforbundet buss- og sporveisbetjeningens forening i Trondheim.

– Vi trenger mange vedtak rundt om for å aksjonere denne dagen. Det vil være med å påvirke dragkampen som pågår internt i regjeringen, tror Ole Roger Berg, som leder foreningen.

Mest sannsynlig kommer buss- og sporveisbetjentene til å gjennomføre en politisk streik denne dagen.

– Forsvaret av uførepensjonen er viktigere enn AFP-kampen, mener Berg.

Også LO i Oslo vil vurdere ulike aksjonsformer på et møte den 7. februar, opplyser leder av LO i Oslo, Roy Pedersen.

De siste ryktene sier at regjeringen vil legge fram et nytt forslag til uførepensjon en gang før påske, som i år er i slutten av april.

Aksepterer ikke kutt

Kravene til kampanjen Forsvar uføretrygden er:

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy