JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet krever avtale ved Parkteatret

Fagforbundet har i lengre tid forsøkt å forhandle fram en tariffavtale for medlemmene som jobber ved Parkteatret i Oslo, men uten å lykkes. Nå er konflikten sendt til Riksmekleren, og det er fare for streik.

2011020214394120131216151532

per.flakstad@fagforbundet.no

Mandag sendte Fagforbundet saken til Riksmekleren, som dermed har to uker på seg til å mekle fram enighet mellom partene.

Meklingsdatoer er fastsatt til 10. 11. og 17. februar.

– Vi har jobbet med dette i to år nå, helt siden den forrige daglige lederen satte oss ned i lønn, forteller plasstillitsvalgt Alexis Podgorny til Fagbladet.

Han synes det er uheldig at arbeidergiveren har forsøkt det han karakteriserer som «splitt og hersk»-teknikk for å gjøre de ansatte utrygge.

Ønsker avtale med Fellsforbundet

Parkteatret-sjef, Pål Steigan, sier til Dagsavisen at han ønsker en tariffavtale, men at han vil ha en avtale som er tilpasset utelivsbransjen, det vil si en avtale som er lik den konkurrentene har.

– Spillesteder som Mono, Blå og Rockefeller har alle avtaler med Fellesforbundet, og vi kunne tenke oss noe tilsvarende. Fagforbundet har avtaler tilpasset offentlig sektor og normalarbeidstid, men vi er en bransje som ikke følger vanlig kontortid. Disse problemene er løst i riksavtalen mellom Fellesforbundet og NHO, derfor synes jeg det er meningsløst å spre bransjen på to avtaleområder, sier Steigan.

Naturlig med Fagforbundet

Norodd Markussen, rådgiver ved Fagforbundets kompetansesenter i Oslo, avviser at det er unaturlig for Parkteatret å ha en avtale med Fagforbundet.

– Dette er drøftet i LO, og vi har fått forhandlingsrett. I motsetning til for eksempel Rockefeller, har Parkteatret ingen form for servering. Baren i tilknytning til scenen er et eget AS, og de to selskapene har ingenting med hverandre å gjøre. Arbeidet til de ansatte i sceneselskapet består kun av sceneteknikk og vakthold. En NHO-avtale basert på serveringsdrift vil derfor være unaturlig, sier Markussen, og legger til at Fagforbundet organiserer sceneteknikere i blant annet operaen, institusjonsteatre og en rekke kulturhus over hele landet.

Han forstår derfor ikke hvorfor ledelsen ved Parkteatret synes det er så unaturlig å ha en tariffavtale for sine scenearbeidere med Fagforbundet.

– Det er dessuten ikke Parkteatrets ledelse, men LO og de fagorganiserte selv som skal bestemme hvilket av LO-forbundene som skal ha forhandlingsretten, sier han.

– Vi har vært fleksible og samarbeidsvillige for å få til en avtale, det kan vi dokumentere blant annet ved e-postutveksling med arbeidsgiver. Jeg kan dessverre ikke si at vi har møtt samme velvilje og fleksibilitet, sier Markussen.

Han er dessuten opprørt over at det er sendt ut e-poster til de ansatte med spørsmål om hvem som er klar for å jobbe og hvem som kan bli tatt ut i streik.

– Etter min mening er dette gjort kun i den hensikt å finne ut hvem som har organisert seg for så å utelate dem på vaktlisten for de neste seks ukene, sier Markussen.

Villige til streik

– Det er en litt kjip stemning her nå, men vi er veldig opptatt av å få en avtale, og er villige til å streike for å nå fram med kravet vårt, sier Podgorny.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy