JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Over 14.700 nye i streik

I dag ble 14.738 nye medlemmer av Fagforbundet tatt ut i den pågående kommunestreiken.

2012052909473320131216191937

tips@fagforbundet.no

Totalt er nå 24.229 medlemmer i streik over hele landet. De første som ble tatt ut før pinse, arbeidet hovedsakelig i de kommunale administrasjonene, men nå er det også tatt ut medlemmer i barnehager, skoler og SFO, idrettsanlegg og svømmehaller.

I Oslo fortsetter meklingen igjen i dag klokka tolv.

Foreløpig er det ikke tatt noen beslutninger om et tredje streikeuttak i kommunen.

– Vi får først se hvordan det andre uttaket fra i dag slår ut, sier Fagforbundets leder, Jan Davidsen.

Han ønsker ikke å spå om streiken blir lang eller kortvarig, men sier han tror det er lagt opp til at oppgjørene i staten og kommunesektoren henger tett sammen. Han tviler derfor på om det kommer til å skje noe i kommunal sektor uten at det også skjer noe i staten – og omvendt.

Stor streikevilje

Streikeviljen er stor blant medlemmer, og de som står streikevakt får også forståelse fra publikum.

– Det er bare støtte og oppmuntring å få, sier Lill Hege Johansen, Gro Bolstad og Siv Hanssen i Tromsø.

– Folk sier stå på, og smiler og nikker til oss. Også medlemmene er blide og møter opp i god tid på streikevakta si, forteller Hilde Torgersen som er leder i Fagforbundet Moss.

Aksjon i Harstad

I Harstad måtte havneansatte medlemmer aksjonere lørdag for å forhindre at Hurtigruta la til kai som normalt. Det er Fagrorbundets medlemmer som til daglig har ansvar for fortøyningen, men et firma med delansvar for fortøyningene fikk overta hele oppgaven da streiken startet.

Mener fotballkamp var streikebryteri

Fagforbundet Kongsvinger mener at 1. divisjonskampen mellom KIL og Notodden mandag var streikebryteri. Vaktmesteren som låser opp garderober, vanner kunstgresset før kampen og i pausen var blant dem som var tatt ut i streik.

- Jeg synes dete r utrolig at kommunen ikke følger spillereglene i en lovlig konflikt, sier leder i Fagforbundet Kongsvinger til NRK.

Kommjunalsjef Rune Lund sier de fikk henvendelse fra KIL om vaktmesteroppgavene før kampen kunne gjennomføres på dugnad av klubben, og motsatte seg ikke det.

- Klubben utfører disse oppgavene på dugnad under treninger, og vi oppfattet det ikke som riktig av oss å ta fra dem nøkler til stadion selv om det er streik, sier han til NRK.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy