JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fortsatt uavklart og streik i staten

Partene i statsoppgjøret ble i dag innkalt til Riksmekleren. Arbeidstakerorganisasjonene skal nå tenke gjennom det som kom fram under møtet. Samtidig fortsetter streiken.

2012053110303420131216192152

tips@fagforbundet.no

Partene ble innkalt til et møte hos Riksmekler Kari Gjesteby i dag klokka ti. Ifølge LO stat er dette sonderinger og foreløpig ikke gjenopptatt mekling.

Etter det LO Media kjenner til vil riksmekleren legge fram tall som er del av grunnlaget for ny mekling. Det er ikke kjent om staten var innstilt på å tilby mer penger i oppgjøret.

Ifølge LO Stat har sonderingen i statsoppgjøret ingenting med det resultatatet som Fagforbundet og Akademikerne har anbefalt i Oslo å gjøre.

På spørsmål om det var et godt møte, sier forhandlingsleder i LO Stat, Tone Rønoldtangen, at alle møter begynner som gode møter, og at det er positivt at partene snakker sammen.

I kommuneoppgjøret er det fortsatt ikke formell kontakt mellom partene, og de er ikke innkalt til ny mekling, får Fagbladet bekrefter fra kilder i Fagforbundet.

Da meklingen fikk inn i siste fase natt til torsdag for en uke siden, ønsket kommunenes arbeidsgiverorganisasjon KS å avvente resultatet i staten før de la fram et tilbud med en økonomisk ramme. Dersom det blir et resultat i statsoppgjøret, kan det derfor åpne for et tilbud og en eventuell løsning også i kommunesektoren.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy