JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tillitsvalgte i Moss raser mot kommuneledelsen

Sak etter sak som tillitsvalgte er uenige i, tas nå opp til behandling i Moss. Lokale tillitsvalgte raser.

2012053113241920131216192204

per.flakstad@fagforbundet.no

ola.tommeras@fagforbundet.no

- Dette er ikke tilfeldig. De bruker fraværet av tillitsvalgte i streik til å få gjennomslag for sakene sine, sier leder av Fagforbundet Moss, Hilde Torgersen.

Fagforbundet Moss planlegger nå aksjon utenfor rådhuset foran formannskapsmøtet mandag morgen.

Ytterliggående vedtak

Det startet tirsdag med vedtak i helse- og sosialutvalget. Der vedtok det borgerlige flertallet et forslag om å innføre fritt brukervalg for all hjemmebasert omsorg i kommunen. Vedtaket kan få konsekvenser for flere hundre ansatte.

Arbeiderpartiet og SV stemte for å utsette sakene til streiken er over.

Vedtaket i helse- og sosialutvalget gikk mye lenger enn opprinnelig innstilling, og provoserte de streikende. Da sakslista til formannskapsmøtet ble sendt ut i dag, begynte det å koke i Moss.

Sak på sak

Mandag morgen er det formannskapsmøte og på sakslista står blant annet:

– Eventuell innføring av bestiller- og utførermodell.

– Konkurranseutsetting av Orkerød sykehjem, renholdstjenester og revisjonstjenester.

– Ny representasjon i styringsgruppa for en bedre kommune, som innebærer at trepartssamarbeidet oppheves.

- Dette er saker der tillitsvalgte har gått imot forslagene, og der ansatte skulle vært tatt med på råd. Det er ikke tilfeldig at disse sakene kjøres nå, mener Torgersen.

- En dag er streiken over, og framtidig samarbeidsklima blir ikke akkurat bra når de går fram på denne måten, påpeker Torgersen.

Gjennomfører som normalt

Ordfører Tage Pettersen (H) avviser at dette er saker som behandles nå fordi de tillitsvalgte er handlingslammet på grunn av streiken.

– Vi har bestemt oss for å drive kommunen mest mulig som normalt og gjennomføre politiske møter til tross for streiken. Vi har vært i dialog med KS og fått beskjed om at dette kan vi trygt gjøre, sier han til Fagbladet.

– Vi har riktignok valgt å avlyse ett møte i administrasjonsutvalget som også strengt tatt burde vært gjennomført. Men akkurat der synes vi det er viktig at de ansattes tillitsvalgte er til stede, fortsetter Pettersen.

– Dette er vedtak som krever drøftinger med de tillitsvalgte. Hvordan har dere tenkt å løse det hvis streiken skulle bli langvarig?

– Bystyret skal behandle disse sakene 18. juni. Jeg håper partene i kommuneoppgjøret har kommet fram til en løsning slik at streiken er avblåst lenge før det. Hvis den skulle vare, er drøftingen med de tillitsvalgte en problemstilling vi får ta stilling til og finne en løsning på, sier Tage Pettersen.

Borgerlig jubel

Moss Frps Anne Bramo var svært fornøyd med vedtaket i helse- og sosialutvalget på tirsdag. Frp sto sammen med Høyre og KrF om vedtaket.

- Disse sakene har jeg og vi i Frp jobbet lenge med å få gjennomslag for, så i dag er jeg veldig happy, sa hun til Moss Avis etter møtet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy