JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tar imot Sigbjørn Johnsen i dag

Når finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) kommer med litteraturtoget til Lillehammer fredag, blir han tatt imot av kampklare streikende på stasjonen.

2012060111431320131216192319

–Vi skal ta ham godt imot, lover Cecilie Andersen, nestleder i Fagforbundet på Lillehammer.

Men denne gangen kommer Johnsen til en fagbevegelse som er i konflikt med arbeidsgiversiden som han og hans rødgrønne regjering representerer.

–Vi skal ta imot vår finansminister fra nabofylket Hedmark med plakater og krav om penge, sier Helge Galterud som leder Fagforbundet, Lillehammer.

Han lover at medlemmene vil rope «gi oss penga, hit med penga», så høyt at finansministeren ikke glemmer det med dem samme.

Johnsen kommer til Lillehammer på grunn av Litteraturfestivalen som arrangeres i byen. Galterud sier at han på stand for Fagforbundet bare har opplevd støtte fra deltakerne på festivalen. Festivalen er som sådan ikke rammet av streiken, men deltakerne merker at renholdere er i streik. Også biblioteket på Lillehammer er stengt fordi de ansatte er i streik. I kommende uke vil også byens kino stenge på grunn av at renholderne er i streik, så også kulturlivet merker konflikten.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy