JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ampert i Narvik

På Fagforbundets streikekontor i Narvik er stemningen både oppgitt og amper. Hovedtillitsvalgt Sissel-Anne Clausen og leder Børre Liebeck er spesielt oppgitt over at kommuner truer med å la være å betale ut feriepenger til de streikende. I tillegg er utbetaling av sykepenger stoppet til langtidssykemeldte som ved en feil er tatt ut i streik.

2012060112001620131216192322

ingeborg.rangul@fagforbundet.no

– Det er krigstemning her, men vi prøver å få til en dialog, sier Liebeck.

Begge håper på en oppmykning av det harde klimaet som har oppstått.

– Selv om det er konflikt, må begge parter te seg og respektere spillereglene, mener Clausen.

Samme bemanning som i helgene

Ordføreren i Narvik har gått ut i mediene og sagt at streiken er fører til krise i kommunen.

Clausen og Liebeck er overrasket over denne saken. De mener at streikeuttaket er forsvarlig, og sier at bemanningen på sykehjemmene er på samme nivå som i helger og sommerferier.

– Dispensasjoner blir behandlet fortløpende, sier de.

Andre dramatiske overskrifter er fra torsdagens avis Fremover, om at Narvik kan bli blomsterløs på grunn av manglende vanning.

– Fagforbundet får skylden for at blomster til 500.000 kroner blir ødelagt. Men vi har gitt dispensasjon til vanning, framholder de tillitsvalgte.

Ikke fare for liv

– Det er ikke umiddelbar fare for liv i Narvik, men jeg er bekymret for helsebiten. Jeg er redd for at vi ikke for fulgt opp forverringer i sykdomsbildet, sier ordfører Tore Nysæter (H).

I tillegg er han bekymret for hvor lenge de 2/3 som er igjen på jobb holder. I tillegg må en del holde seg hjemme siden skole og barnehager er stengt.

Nysæter kjenner ikke til truslene om å la være å betale ut feriepenger.

– Når det gjelder feriepengene, spørs det om noen med ansvaret for den biten er tatt ut i streik. Jeg har vært hjemme og passet barn i dag siden barnehagen var stengt, og kjenner heller ikke til problematikken rundt sykepenger, sier han.

Ordføreren sier de er i konflikt, men mener de har et godt klima.

– Jeg håper streiken snart er over slik at vi igjen kan få levert gode tjenestetilbud.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy