JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Barna til foreldre i streik mistet barnehagetilbudet

Vardø kommune stenger barna til de streikende ute fra barnehagen.

2012060114282720131216192334

ola.tommeras@fagforbundet.no

Vardø kommunes løsning for å utnytte kapasiteten bedre ved den streikerammede barnehagen i kommunen provoserer Fagforbundets streikende.

- Dette er en trakassering av ansatte i en lovlig konflikt, mener streikeleder Torbjørn Leistad i Vardø.

- Det er en omprioritering slik at de med størst behov for barnehageplass skal få det, sier enhetsleder for grunnskole og barnehager i Vardø, Børge Martinussen.

Én avdeling

Den kommunale barnehagen, Vardø barnehage, har stengt tre av fire avdelinger på grunn av streiken. De har akkurat nok ansatte igjen til å holde én avdeling i gang. Til denne avdelingen innførte kommunen en rulleringsordning, slik at barna får noen dager hver i barnehagen.

- Foreldre som har alternativer til barnehagen oppfordres til å bruke disse. Noen trenger barnehagen mer enn andre, og vi vurderer det slik at streikende kan ta barna med seg. Det er lettere å ha barn med på streikevakt enn på jobb i et sykehjem, sier enhetsleder Martinussen til Fagbladet.

Skyver barna foran seg

Bjørg Tapio, leder av Fagforbundet Finnmark, er sterkt uenig i kommunens prioritering.

- En barnehage er mer enn barnepass. Barna til de streikende har like mye rett på barnehagetilbud som andre barn, sier hun.

Hun og streikeleder Leistad er helt klar på at kapasiteten som er igjen i barnehagen må rulleres likt på alle, uansett hvilken situasjon foreldrene er i.

- Dette er en lovlig konflikt. Kommunen møter den ved å skyve barna foran seg. Det er urettferdig overfor barna, sier de.

Må stenge hele?

- Vi klarer fortsatt å holde én avdeling åpen. Dersom det viser seg å være umulig må vi vurdere å permittere dem som ikke er i streik, og stenge hele barnehagen, sier Børge Martinussen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy