JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vasker for luselønn

Renholdsselskaper som har oppdrag i det offentlige, betaler de ansatte langt under tarifflønn.

2011022408105720131214155142

monica.schanche@fagforbundet.no

Renholdere ved Helse- og sosialombudet i Oslo, Utlendingsnemnda, Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Oslo kommune får for lite i lønn, avslører Dagbladet.

LO-advokat Einar Stueland sier til avisen at lønna etter loven skal ligge på tariffbestemt minstelønn, 148,56 kroner i timen.

Renholderne som vasker på Sogn videregående skole får kun 120 kroner timen. Det til tross for at NHO allerede i 2009 tipset Oslo kommune om at rengjøringsfirmaet Aske­ladden AS drev sosial dumping på.

Sosial dumping

Byråd Stian Berger Røsland så i likhet med revisjonsfirmaet Deloitte ikke noe galt. Hans svar til finanskomiteen var: «Aske­ladden A/S er en av de 23 leverandørene kommunen har samkjøpsavtale med og som Deloitte nylig har revidert. Deloitte har ikke funnet avvik av betydning hos Askeladden.»

– Dagbladet dokumenterer, med lønnsslipper, at Aske­ladden den gang som i dag driver med sosial dumping på Sogn videregående skole, og betaler sine ansatte godt under tarifflønn, påpeker bystyrepolitiker Ivar Johansen (SV) i sin blogg.

Må rydde opp

– I to år har ordfører og byrådet hatt mulighet til å rydde opp slik at renholdere i Oslo-skolen ikke tvinges til å leve med en årslønn på godt under 200.000 kroner når vi trekker fra de ukene skolene er stengt. Hvordan kan det ha seg at byrådet, selv ikke når de får konkrete tips, ikke er i stand til å rydde opp i grov underbetaling og kontraktsbrudd? spør Johansen, som også er sentralstyremedlem i kommunenes interesseorganisasjon KS.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy