JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingen kommunemekling foreløpig

Mandag kl 23: Etter det Fagbladet kjenner til er det ikke tatt noen beslutning om å gjenoppta meklingen i kommuneoppgjøret.

2012060320581320131216192446

per.flakstad@fagforbundet.no

Etter det Fagbladet forstår, vil en eventuell mekling i kommunesektoren tidligst kunne komme i gang tirsdag morgen eller formiddag.

Det er grunn til å tro at det har vært uformell kontakt mellom partene i kommuneoppgjøret en stund, men dette har ennå ikke resultert i noen beslutning om å gjenoppta meklingen.

Det betyr at streiken fortsetter med full styrke.

Både LO Stat og Fagforbundet Oslo mener de har kommet i mål med resultater som sikrer gode lavlønnsoppgjør og en god sosial profil. En tilsvarende lavlønnsprofil vil sannsynligvis bli dyrere for kommunene enn staten. Det det spekuleres derfor i om kommunenes arbeidesgiverorganisasjon KS ønsker en annen profil på sitt tilbud til arbeidstakerorganisasjonene, og at det er dette som gjør at mekler Reidun Wallevik har problemer med å få partene til å møtes i en ny runde med frivillig mekling.

Finner ikke partene tilbake til meklingsbordet har LO Kommune varslet ny opptrapping av konflikten i KS-området fra og med onsdag 6. juni. Da går ytterligere 6.200 medlemmer av Fagforbundet, EL & IT Forbundet, FO, Musikernes fellesorganisasjon og Skolenes landsforbund ut i streik.

YS og Unio har forløpig ikke varslet noen opptrappingen av konflikten i dette tariffområdet.

Søndag meldte flere medier at partene i kommuneoppgjøret var innstilt på frivillig mekling, og at det var store muligheter for at partene skulle møte hos riksmekleren ved 17-tida søndag ettermiddag.

Det skjedde ikke, og det ble heller ikke påbegynt noen mekling senere søndag kveld eller natt.

Mot opptrapping i Oslo

I Oslo hadde partene et sonderingsmøte søndag, men gikk fra hverandre uten å ha funnet grunnlag for å innlede en ny mekling. Der er Unio og YS i streik sammen med LO-forbundene Fellesorganisasjonen, Skolenes Landsforbund og Musikernes Fellesorganisasjon.

Allerede tirsdag blir Oslo-konflikten trappet opp når Unio tar ut 545 nye medlemmer i streik. Dermed vil i alt 1.100 Unio-orgnaiserte være i streik i Oslo kommune. Også YS-forbundet Delta og de LO-tilsluttedede forbundene Skolenes landsforbund og Musikernes fellesorganisasjon vil gjennomføre mindre opptrappinger av sine streiker i Oslo i løpet av uka.

Det tredje LO-forbundet som er i streik i Oslo, FO, vil varsle opptrapping i morgen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy