Ingen kommunemekling foreløpig

Mandag kl 23: Etter det Fagbladet kjenner til er det ikke tatt noen beslutning om å gjenoppta meklingen i kommuneoppgjøret.

2012060320581320131216192446

per.flakstad@fagforbundet.no

Etter det Fagbladet forstår, vil en eventuell mekling i kommunesektoren tidligst kunne komme i gang tirsdag morgen eller formiddag.

Det er grunn til å tro at det har vært uformell kontakt mellom partene i kommuneoppgjøret en stund, men dette har ennå ikke resultert i noen beslutning om å gjenoppta meklingen.

Det betyr at streiken fortsetter med full styrke.

Både LO Stat og Fagforbundet Oslo mener de har kommet i mål med resultater som sikrer gode lavlønnsoppgjør og en god sosial profil. En tilsvarende lavlønnsprofil vil sannsynligvis bli dyrere for kommunene enn staten. Det det spekuleres derfor i om kommunenes arbeidesgiverorganisasjon KS ønsker en annen profil på sitt tilbud til arbeidstakerorganisasjonene, og at det er dette som gjør at mekler Reidun Wallevik har problemer med å få partene til å møtes i en ny runde med frivillig mekling.

Finner ikke partene tilbake til meklingsbordet har LO Kommune varslet ny opptrapping av konflikten i KS-området fra og med onsdag 6. juni. Da går ytterligere 6.200 medlemmer av Fagforbundet, EL & IT Forbundet, FO, Musikernes fellesorganisasjon og Skolenes landsforbund ut i streik.

YS og Unio har forløpig ikke varslet noen opptrappingen av konflikten i dette tariffområdet.

Søndag meldte flere medier at partene i kommuneoppgjøret var innstilt på frivillig mekling, og at det var store muligheter for at partene skulle møte hos riksmekleren ved 17-tida søndag ettermiddag.

Det skjedde ikke, og det ble heller ikke påbegynt noen mekling senere søndag kveld eller natt.

Mot opptrapping i Oslo

I Oslo hadde partene et sonderingsmøte søndag, men gikk fra hverandre uten å ha funnet grunnlag for å innlede en ny mekling. Der er Unio og YS i streik sammen med LO-forbundene Fellesorganisasjonen, Skolenes Landsforbund og Musikernes Fellesorganisasjon.

Allerede tirsdag blir Oslo-konflikten trappet opp når Unio tar ut 545 nye medlemmer i streik. Dermed vil i alt 1.100 Unio-orgnaiserte være i streik i Oslo kommune. Også YS-forbundet Delta og de LO-tilsluttedede forbundene Skolenes landsforbund og Musikernes fellesorganisasjon vil gjennomføre mindre opptrappinger av sine streiker i Oslo i løpet av uka.

Det tredje LO-forbundet som er i streik i Oslo, FO, vil varsle opptrapping i morgen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy