JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Trenger en god offentlig sektor

Fagforbundets leder Jan Davidsen ser gjerne at det offentlige samarbeider godt med privat næringsliv. Men ikke på den måten som de siste ukenes avsløringer viser at Adecco har gjort.

2011030209550120131216152924

per.flakstad@fagforbundet.no

Både Davidsen og Petter H. Brubakk som er leder for NHO næringspolitikk var skjønt enige om at det verken er det offentlige alene eller det bare det private næringslivet som skal sikre framtidas nordmenn god levestandard og et godt velferdstilbud. Begge er gjensidig avhengig av hverandre.

De møttes på scenen under årskonferansen til Manifest senter for samfunnsanalyse tirsdag foran rundt 850 tilhørere.

Legge til rette

– Vi må ha et samspill, der det offentlige legger til rette for at næringslivet kan etablere seg og utvikle seg. Det offentlig må også bidra til at bedrifter og selskaper kan utvikle produksjonen sin, og ikke bare selge råvarer eller sende dem av gårde for videreforedling andre steder, men sørger for at de skaper verdier og arbeidsplasser der de kommer fra, sa Davidsen.

– Men et slikt samarbeid skal ikke bestå i at private selskaper overtar offentlige oppgaver gjennom å presse lønnen og arbeidsbetingelsene ned på ulovlig og helt uanstendig vis, slik vi har fått avslørt de siste dagene, understreket han.

En viss konkurranse

Brubakk fra NHO var enig i at et velfungerende næringsliv er avhengig av en godt organisert offentlig sektor.

– Det sparer våre næringsdrivende for utfordringer som finnes i en del andre land, blant annet å forholde seg til korrupsjon, sa han.

Brubakk ble ikke utfordret på Adecco-skandalen. Han sa på generelt grunnlag at når det er knapphet på arbeidskraft, må en stor del av den brukes på verdiskaping i privat sektor. Dette må nødvendigvis igjen føre til en viss konkurranse om offentlige oppgaver, ifølge Brubakk.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy