JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Må sikres innsyn

Kommunenes internkontroll og kontraktstyring må ha så høy kvalitet at den sikrer at tjenester leveres i tråd med norsk lov, sier daglig leder Ole Kristian Rogndokken i Norges Kommunerevisorforbund.

2011030213255920131214155352

monica.schanche@fagforbundet.no

Avsløringene om bemanningsselskap som bryter arbeidsmiljøloven ved flere sykehjem, har fått Kommunenes interesseorganisasjon KS til å sette i gang en omfattende undersøkelse om sosial dumping og kontrollrutiner.

– Gode kontrakter er ikke nok, kommunene må også ha gode kontrollsystemer, sier direktør for arbeidsliv i KS, Per Kristian Sundnes til ANB.

Fagbladet retter spørsmålet til daglig leder Ole Kristian Rogndokken i Norges Kommunerevisorforbund: Hvordan fungerer kontrollmekanismene i kommunene?

– Når en kommune kjøper tjenester, som for eksempel snøbrøyting, er det ikke vanlig at revisjonen har innsyn. Men når en setter bort hele tjenesteleveranser, som et helt sykehjem, er det av en helt annen kaliber. Kommunen som bestiller må få det innsynet den trenger, og revisjonen må få mulighet til å ettergå dette, sier daglig leder Ole Kristian Rogndokken til Fagbladet.

Nye kontrollutfordringer

Han framholder at i tilfeller der bemanningsselskap overtar store tjenesteområder, må det helt andre rapporteringsrutiner til for å sikre at tjenestene leveres som bestilt.

- Det primære er da at kommunen må skaffe seg det innsynet og den informasjonen som er nødvendig for at tjenesten er levert på en god måte.

Revisjonens oppgave er å attestere overfor kommunestyret at de verdier fellesskapet skal ha, er levert. I dette tilfellet verifisere at en omsorgstjeneste er levert slik den skal, i tråd med norsk lov. Et kommunestyre må få en sikkerhet for at en tjeneste er levert uansett hvem som leverer den, sier Ole Kristian Rogndokken.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy