JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skisse til løsning lagt fram

Tirsdag kl 17.30: Riksmekleren har nå lagt fram et forslag til løsning. Partene vurderer skissen hver for seg.

2012060511511420131216192605

ola.tommeras@fagforbundet.no

- Jeg er like spent som alle andre, sa leder i LO Kommunes forhandlingssammenslutning, Jan Davidsen, da partene i kommuneoppgjøret møtte hos riksmekleren i formiddag.

Forberedt på det meste

Etter to timers samtaler ble det pause i påvente av at riksmekleren skulle legge fram en skisse til løsning. Denne kom klokka 17:30.

- Det er vanskelig å si noe om hvor lang tid dette vil ta. I LO Kommune er vi forberedt på det meste, og det klart at vi ønsker å være med på å finne en løsning sammen med arbeidsgiver og de andre sammenslutningene. Jeg er glad for at vi nå setter oss ned og diskuterer realitetene, sier Davidsen.

Sonderinger

Tirsdag morgen kom bekreftelsen på at det er funnet grunnlag for en frivillig meklingsrunde, etter uformelle samtaler dagene før.

- Når partene nå er innkalt, betyr det at vi har funnet et grunnlag for frivillig mekling. Det har vært arbeidet hardt med dette i noen dager nå, sa mekler Reidun Wallevik til Fagbladet.

Ut over det ønsket hun ikke å kommentere saken ytterligere.

De som er innkalt til dagens meklingsmøte er arbeidsgiverorganisasjonen KS og arbeidstakerorganisasjonene LO Kommune, Unio og YS. Meklingen omfatter ikke Oslo kommune, der Unio og LO-forbundene FO, Musikernes fellesorganisasjon og Skolenes landsforbund eri streik.

Streik på 13. dagen

Kommunestreiken går nå inn i sin 13. dag. For to år siden varte kommunestreiken i nøyaktig 13 dager.

Selv om partene nå igjen sitter i mekling, fortsetter streiken inntil et eventuelt meklingsresultat foreligger.

LO Kommune har nå drøyt 25.000 medlemmer i streik og trapper opp til over 31.000 dersom det ikke er enighet innen onsdag. YS Kommune har 919 medlemmer i streik og tar ut ytterligere 290 lørdag. Unio har drøyt 12.000 medlemmer i streik i kommunene.

Følg utviklingen på Fagbladet.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy