JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Privat-ansatte fikk det samme som i kommunene

Ansatte i private institusjoner innen helse, utdanning og kultur (HUK) får det samme som de kommuneansatte, etter at lønnsforhandlingene ble ferdige i natt.

2012061311213520131216193108

per.flakstad@fagforbundet.no

Fagforbundet og arbeidsgiverorganisasjonen Virke er blitt enige om et resultat som tilsvarer oppgjøret i kommunene i HUK-området.

Det betyr et generelt tillegg til alle på 2,7 prosent, minimum 12.000 kroner, helgetillegget øker til 50 kroner i timen, og det skal settes av en pott på 1,2 prosent til lokale forhandlinger.

– Vi har fått et tilsvarende resultat som i KS og staten. Dette er vi fornøyd med, spesielt med tanke på sosial dumping. Dette viser seriøsitet, sier Fagforbundets forhandlingsleder Kjellfrid Blakstad.

I kravene til Fagforbundet lå det en klar forutsetning om at ansatte i private institusjoner som leverer tjenester til det offentlige skal ha den samme lønnsutviklingen som offentlig ansatte i stat og kommuner.

For høgskoler, museer og andre kulturinstitusjoner som korresponderer med staten gjelder de samme avtalene som i staten. Det betyr et generelt tillegg på 12.000 kroner opp til lønnstrinn 55, og økning på 2,7 prosent fra lønnstrinn 56 og oppover.

Ny minstelønn for fagarbeiderstilling med 10 års ansiennitet er 358.800. for stillinger med krav om høgskoleutdanning er minstelønna etter 10 års ansiennitet nå 402.000 kroner.

Forhandlingene i HUK-området gjaldt følgende avtaler:

Landsoverenskomst for helse og sosiale tjenester Landsoverenskomst for barnehager Landsoverenskomst for utdanning Landsoverenskomst for høyskoler Landsoverenskomst for museer og andre kulturinstitusjoner Landoverenskomst for virksomheter.

Avtalene gjelder virksomheter som kunne ha vært drevet av kommunene selv, for eksempel barnehager, helseinstitusjoner, barnevernsinstitusjoner og museer, men som drives av private arbeidsgivere som har organisert seg i Virke.

Fagforbundet har rundt 5000 medlemmer i dette forhandlingsområdet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy