JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Endelig forpliktende tariffavtale for dyrepleierne

Det er oppnådd en løsning for dyrepleiere og klinikkassistenter i forhandlingene mellom NHO Mat og Landbruk og Fagforbundet. Løsningen innebærer at dyrepleierne får omtrent det samme tillegget som i frontfagene i industrien.

2012061315103420131216193132

monica.schanche@fagforbundet.no

Resultatet er at alle får et generelt tillegg på 1,25 kroner i timen, samtidig som minstelønnssatsene heves med 3,50 kroner pr time.

- Vi skulle gjerne hatt et bedre økonomisk resultat, men vi er godt fornøyd med at dyrepleire og klinikkassistenter nå har fått en ordentlig tariffavtale som er forpliktende for arbeidsgiverne, og som blant annet innholder bestemmelser om avtalefestet pensjon (AFP), sier forhandlingsleder Odd Haldgeir Larsen i Fagforbundet.

Nå gjelder hovedavtalen mellom LO og NHO også for disse yrkesgruppene. Ifølge Larsen vil dette blant annet gjøre det lettere å drive seriøst tillitsvalgtarbeid også i denne bransjen.

- I tillegg til det sentrale oppgjøret er rom for lokale forhandlinger, og vi har fått til en bestemmelse som fastsetter kriteriene for disse forhandlingene, sier Odd Haldgeir Larsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy