JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Spekulant på omsorgsmarkedet

14 hybelboliger er skilt ut og solgt. Den såkalte direktørboligen er solgt. Også resten av institusjonen Parat Omsorg ligger ute for salg.

2012061410592920131216193151

titti.brun@fagforbundet.no

Parat Omsorg AS i Buskerud er en privateid døgninstitusjon for pasienter som det offentlige betaler for. Flere av dem er alvorlig syke, noen med psykiske lidelser, ofte kombinert med rusproblemer. Pasientene er på anbud, og kommuner betaler millionbeløp for institusjonsplassene.

Tidligere har Fagbladet skrevet om institusjonen der 30 medarbeidere er sparket eller har sluttet de siste par årene. Eieren Øyvind Hornnæss har flere konkurskarantener bak seg. Han knyttes også til skippersertifikatet som Kjell Inge Røkke fikk trøbbel med for noen år tilbake, i tillegg en knusende dom i tingretten i forhold til forretningsdrift. Hornnæss har anket dommen.

Oppkjøp

Hornnæss kjøpte i 2009 bygningene til institusjonen Tunvoll i Nedre Eiker utenfor Drammen. Etter hvert overtok han også driften, bemanningen og pasientene. For tida bor det seks pasienter på institusjonen.

I Brønnøysundregisteret står Hornnæss oppført som eier og daglig leder av Tunvoll Eiendom AS. Eiendommen er leid ut til Parat Omsorg AS. Hornnæss står også som eier og daglig leder av dette firmaet.

Selger bit for bit

På finn.no ligger Tunvoll Eiendom ute for salg for 20 millioner kroner. Institusjonen står annonsert med opplysninger om at det for tiden er inntekter på utleie for 2,4 millioner kroner i året.

Underveis er deler av eiendommen skilt ut og solgt. I mai i år solgte Hornnæss den såkalte direktørboligen som ligger på eiendommen for 3,6 millioner. Der skulle det etter kontrakten bo pasienter som trenger ekstra skjerming. Pasientene ble flyttet ut av det avtalte bostedet og inn i selve institusjonsbygget uten at betalende kommune fikk beskjed.

I tillegg ble 14 hybelboliger skilt ut og solgt i desember 2011. Etter det Fagbladet forstår, krevde også det at pasienter ble flyttet.

Uten ledelse

Fagbladet har gjentatte ganger prøvd å få kontakt med daglig ledelse eller eier av Parat Omsorg. Men tross mange oppringninger og henvendelser har vi ikke fått kontakt.

Heller ikke kommunene som har pasienter på institusjonen, har fått kontakt med ledelsen. De har for tida bare en faglig kontaktperson for sine pasienter.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy