JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Gi de lokale politikerne opplæring

– Følg opp de lokale politikerne! Der har dere en stor jobb å gjøre.

2011032413563320131216154352

ola.tommeras@fagforbundet.no

Oppfordringen kommer fra nestleder i Fagforbundet, Geir Mosti, til sentrale politikere som nå går hardt ut mot kommersialisering av velferden. Han setter pris på at partiene gjør slike vedtak, men understreker at vedtakene er lite verdt dersom de ikke følges opp i kommunene - overfor lokalpolitikerne som til syvende og sist avgjør hvordan kommunale tjenester skal drives.

– Kan miste troverdighet

– Vi ser ofte at vedtak fattes sentralt, men ikke følges opp lokalt. Soria Moria-erklæringene er eksempler på sterke programformuleringer som langt fra alltid gjenspeiles lokalpolitikken. Får vi mange slike vedtak sentralt som ikke følges opp lokalt, mister de troverdighet, påpeker han.

– Sentrale politikere må gi lokale politikere en grundig opplæring i hva det innebærer å være arbeidsgivere, og hvorfor tjenestene må tas tilbake. Der har dere en stor jobb å gjøre, sier Mosti.

Bedre arbeidsgivere

Fagforbundet har lenge jobbet mot kommersialisering av offentlige tjenester og rett til heltidsarbeid.

– Det er kun positive sider ved å drive tjenestene i egen regi, og vi har sett en rekke eksempler på hva som skjer med arbeidsforhold og miljø når tjenestene settes ut til private. Det er de lokale politikerne som har ansvaret. Det må folk forstå når de stemmer. De må forstå at de ikke kan stemme på folk som vil behandle sine ansatte på en slik måte, sier Mosti.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy