JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Modum kommune er bekymret for egen pasient

Boliger som pasientene bor i ligger ute for salg. Institusjonen er uten ledelse.

2012061814474720131216193402

titti.brun@fagforbundet.no

– Vi liker ikke utviklingen, sier virksomhetsleder Audun Eriksen i Modum kommune.

Fagbladet har kontaktet noen av kommunene og bydelene som har ansvaret for pasientene på den private døgninstitusjonen Parat Omsorg utenfor Drammen.

For tida bor det seks pasienter betalt av det offentlige. Så langt Fagbladet erfarer, er det for tida ingen ledelse ved institusjonen. Det har vært vanskelig å finne ut om det overhodet er noen fast ansatte medarbeidere. Tross gjentatte henvendelser har Fagbladet ikke fått svar fra ledelse eller eier. All oppfølging av pasientene skjer gjennom oppdragstakere.

Urovekkende

Modum kommune var ikke klar over utviklingen på institusjonen før Fagbladet ringte. Etter å ha sjekket saken, bekrefter virksomhetsleder Audun Eriksen at situasjonen er urovekkende. Etter hvert fikk kommunen beskjed om at ledelsen ved Parat Omsorg er sluttet. De fikk oppgitt navn på en ny stedfortreder. Da de skulle kontakte henne, viste det seg at også hun var sluttet.

– Vi har for tida bare kontakt med en faglig ansvarlig for vår pasient, som garanterer at pasienten får en faglig forsvarlig tjeneste, sier virksomhetsleder Audun Eriksen. Han bekrefter at kommunen ikke ble orientert om flyttingen av pasienten fra den skjermede direktørboligen.

– Vi burde selvfølgelig bli orientert på forhånd om en så stor endring for pasienten, sier Eriksen.

Fortvilet situasjon

Han er fortvilet over situasjonen for pasienten som kommunen er ansvarlig for. Det tar tid for kommuner og bydeler å etablere nye tilbud for denne pasientgruppen.

– Vi må dobbeltsikre oss om at pasienten har det bra. Det er en vanskelig situasjon fordi Modum kommune per i dag ikke har noe godt alternativt tilbud for vår pasient.

Kommunen har hasteinnkalt til møte med Parat Omsorg AS i slutten av måneden.

Offentlige betaler

Sagene bydel kom i søkelyset i fjor i forhold til en pasient som var satt ut på anbud til Parat Omsorg AS. NRK Østlandssendingen konfronterte bydelsdirektør Knut Egger med at institusjonen benytter et tjuetalls underleverandører som jobber med rus- og psykiatripasientene. Det var han den gang ikke kjent med. Egger trodde det var flere fast ansatte på Parat Omsorg.

Men både Sagene og Østensjø bydeler har sjekket, og sier til Fagbladet at det ikke forekommer noe kontraktsbrudd.

– Vi har vært i kontakt med Parat Omsorg som har gitt garantier for at kontraktene blir fulgt opp, sier bydelsdirektør Knut Egger i Sagene bydel. Han viser til at bestillerkontoret på Sagene følger opp at pasientene får den behandlingen kommunene betaler for.

Østensjø bydel har hittil vært fornøyd i forhold til pasientbehandlingen, men varsler at de vil gjennomføre et tilsyn raskere enn planlagt, for å sikre at pasientene har det bra.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy