titti.brun@fagforbundet.no
– Vi liker ikke utviklingen, sier virksomhetsleder Audun Eriksen i Modum kommune.
Fagbladet har kontaktet noen av kommunene og bydelene som har ansvaret for pasientene på den private døgninstitusjonen Parat Omsorg utenfor Drammen.
For tida bor det seks pasienter betalt av det offentlige. Så langt Fagbladet erfarer, er det for tida ingen ledelse ved institusjonen. Det har vært vanskelig å finne ut om det overhodet er noen fast ansatte medarbeidere. Tross gjentatte henvendelser har Fagbladet ikke fått svar fra ledelse eller eier. All oppfølging av pasientene skjer gjennom oppdragstakere.
Urovekkende
Modum kommune var ikke klar over utviklingen på institusjonen før Fagbladet ringte. Etter å ha sjekket saken, bekrefter virksomhetsleder Audun Eriksen at situasjonen er urovekkende. Etter hvert fikk kommunen beskjed om at ledelsen ved Parat Omsorg er sluttet. De fikk oppgitt navn på en ny stedfortreder. Da de skulle kontakte henne, viste det seg at også hun var sluttet.
– Vi har for tida bare kontakt med en faglig ansvarlig for vår pasient, som garanterer at pasienten får en faglig forsvarlig tjeneste, sier virksomhetsleder Audun Eriksen. Han bekrefter at kommunen ikke ble orientert om flyttingen av pasienten fra den skjermede direktørboligen.
– Vi burde selvfølgelig bli orientert på forhånd om en så stor endring for pasienten, sier Eriksen.
Fortvilet situasjon
Han er fortvilet over situasjonen for pasienten som kommunen er ansvarlig for. Det tar tid for kommuner og bydeler å etablere nye tilbud for denne pasientgruppen.
– Vi må dobbeltsikre oss om at pasienten har det bra. Det er en vanskelig situasjon fordi Modum kommune per i dag ikke har noe godt alternativt tilbud for vår pasient.
Kommunen har hasteinnkalt til møte med Parat Omsorg AS i slutten av måneden.
Offentlige betaler
Sagene bydel kom i søkelyset i fjor i forhold til en pasient som var satt ut på anbud til Parat Omsorg AS. NRK Østlandssendingen konfronterte bydelsdirektør Knut Egger med at institusjonen benytter et tjuetalls underleverandører som jobber med rus- og psykiatripasientene. Det var han den gang ikke kjent med. Egger trodde det var flere fast ansatte på Parat Omsorg.
Men både Sagene og Østensjø bydeler har sjekket, og sier til Fagbladet at det ikke forekommer noe kontraktsbrudd.
– Vi har vært i kontakt med Parat Omsorg som har gitt garantier for at kontraktene blir fulgt opp, sier bydelsdirektør Knut Egger i Sagene bydel. Han viser til at bestillerkontoret på Sagene følger opp at pasientene får den behandlingen kommunene betaler for.
Østensjø bydel har hittil vært fornøyd i forhold til pasientbehandlingen, men varsler at de vil gjennomføre et tilsyn raskere enn planlagt, for å sikre at pasientene har det bra.
LITE INFO: Informasjonen Anne Kallset fikk om uførefella da hun søkte KLP om gradert uføreytelse, var en henvisning til å gå inn og lese mer på KLPs nettsider, i siste avsnitt i et brev om dokumentasjon de trengte for å behandle saken.
Ole Martin Wold
Byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen var tilstede og markerte overtakelsen av sykehjemmet.
Oslo kommune
FØLG OPP: - Følg opp ansatte som har opplevd dramatiske ting. Ledelsen må vite hva som trengs, for de vet ikke selv hva de trenger.
Werner Juvik
HJELPE: – Jeg vil gjerne formalisere kunnskapen og hjelpe andre i samme situasjon som jeg har vært i, sier Katrine Skårnes som har fått et tilrettelagt tilbud slik at hun kan ta utdanning som advokatsekretær.
Per Flakstad
FRUSTRERT: I perioder har jeg rett og slett følt meg trakassert, sier Anita Vedvik.
Per Flakstad
Enigheten i forhandlingene i Bring Transportløsninger AS (BTL) sikrer blant annet alle BTL-ansatte et tillegg på 16 500 kroner, samt økning av en rekke tillegg. Her er Fagforbundet Post og finans' forhandlinngsutvalg: Jacqueline Hopkinson, Odd Arne Hartvigsen, Cathrine S. Ertsås (foran), Gerd Øiahals og Marius Weisæth underveis i forhandlingene.
Alf Ragnar Olsen