JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Pris til ildsjel

Unni Esp Kjøllefjord fra Lebesby fikk første Ildsjelpris i Fagforbundet Finnmark.

2011040512035220131216154946

karin.svendsen@fagforbundet.no

Noen medlemmer og tillitsvalgte gjør langt mer enn man kan forvente. En av dem er Unni Esp Kjøllefjord i Lebesby kommune. Da alt holdt på å rakne for fagforeninga for to år siden, fortsatte hun i eget verv på tross av operasjon og sykemelding. Og ikke minst: Hun motiverte andre til å stille til valg og fortsette arbeidet i en vanskelig situasjon.

På årsmøtet denne uka fikk Esp Kjøllefjord den første Ildsjelprisen som er delt ut av Fagforbundet Finnmark.

På vegne av de mange

Unni Esp Kjøllefjord har hatt ulike tillitsverv i Norsk Kommuneforbund og Fagforbundet siden 1991. Hun har blant annet vært kasserer og nestleder i fagforeninga i Lebesby kommune.

- Jeg syns det er flott at ikke bare folk i lederposisjoner blir sett og verdsatt, sier Esp Kjøllefjord. Hun ser prisen som et uttrykk for at Fagforbundet også ser dem som ikke er så synlige. Og hun betrakter seg selv som representant for de mange som er nødvendig for at lagarbeidet skal fungere.

Motiverte

Øystein Hansen, nestleder i Fagforbundet Finnmark, sa ved overrekkelsen at Unni Esp Kjøllefjord stod fjellstøtt da fagforeninga opplevde en krisesituasjon våren 2009.

- Hun tok ansvar langt utover det en kan forlange, sier Hansen. Han mener Fagforbundet Finnmark kan takk prisvinneren for at fagforeninga i Lebesby i dag har en velfungerende fagforening med et oppegående styre og nye tillitsvalgte.

Dramatisk fortid

Ingen i Fagforbundet Finnmark ønsker å rippe opp i omstendighetene som førte til den dramatiske situasjonen for to år siden. De understreker alle at bakgrunnen ikke har noe med Fagforbundet å gjøre. Men foreninga ble hardt rammet da fungerende hovedtillitsvalgt ble mistenkt for ulovligheter, og politiet tok beslag i foreningas pc og mobiltelefon.

Ny pris

Den nyopprettete Ildsjelprisen i Fagforbundet Finnmark vil heretter bli delt ut hvert år hvis et medlem har gjort en usedvanlig stor innsats.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy