JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sykehusoppgjøret i gang

Lønnsoppgjøret for de sykehusansatte organisert i LO startet i dag klokka ti. –Hovedkravene er et generelt tillegg på minst 12.000 kroner, heving av minstelønnssatser, og økte lørdags- og søndagstillegg, sier forhandlingsleder Mette Nord.

2012062710124920131216193847

monica.schanche@fagforbundet.no

LOs krav til Spekter Helse er i tråd med resultatene i offentlig sektor for øvrig.

LO-forbundene krever et generelt tillegg på minimum 2.7 prosent, minst 12.000 kroner for alle. For lønnsgruppe fem - de som har spesialutdanning ut over 3-årig høgskole og for ledere, er kravet en økning på 4.2 prosent.

Motvirke sosial dumping

I tillegg til økonomi, fremmer LO krav om drøfting av innleie av arbeidskraft flere ganger i året, og likebehandling i forhold til lønns og arbeidsforhold.

- Det er viktig for oss at vikarer blir likebehandlet med øvrig personale for å unngå sosial dumping, sier Mette Nord til Fagbladet.

Mer heltid

Heltid og deltid blir også tema under forhandlingene.

- Vi må sikre at folk har en jobb å leve av, og at vi sikrer kvalitet i tjenesten ved at folk får en kontinuitet i arbeidet sitt, sier Nord

Krever likebehandling

Forhandlingslederen er opptatt av likebehandling av arbeidstakere uansett organisasjonstilhørighet.

- Stillinger med sammenliknbart arbeid og ansvarsområde skal lønnes likt. Man skal ikke drive forskjellsbehandling uansett hvilket forbund den ansatte tilhører. Vi krever derfor likebehandling i virksomhetene, sier Mette Nord. Avlønning av uorganiserte vil også bli et tema i denne sammenhengen, sier Mette Nord.

- Spekter har forventninger til at vi i forhandlingene med LO følger opp intensjonene fra de tildigere inngåtte samarbeidsavtalene, blant annet med sikte på å diskutere tiltak som kan redusere deltid og som kan gjøre det lettere å få bemannet helgene, sier Spekters forhandlingsleder, Anne-Kari Bratten.

Optimistisk

Mette Nord vil ikke spå hvor lang tid forhandlingene vil ta.

- Vi forhandler til vi er ferdige, og bruker den tiden som er nødvendig, sier hun.

- Men det er gjort godt forarbeid, sier hun optimistisk.

Forhandlingene omfatter om lag 25.000 ansatte tilsluttet LO-forbund i landets helseforetak.

LO-forbundene er Fagforbundet, El&IT, Fellesorganisasjonen, Musikernes Fellesorganisasjon og Skolenes Landsforbund. Oppgjøret gjelder også forbundenes medlemmer på sykehuset Lovisenberg.

Også forbundene i YS starter sine forhandlinger med Spekter Helse i dag.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy