tips@fagforbundet.no
Bakgrunnen for at internrevisjonen ble koblet inn var mistenke om at en pleier hadde voldtatt en dement beboer ved omsorgssenteret. Pleieren ble politianmeldt, men saken ble tidligere i sommer henlagt.
Etterpå fikk Statens helsetilsyn en bekymringsmelding om medisinsk uforsvarlig drift, noe som førte til enda en politianmeldelse, denne gangen av en avdelingssykepleier.
Bakgrunnen skulle være at det hadde vært uvanlig mange dødsfall på avdelingen.
For kort tid siden gikk imidlertid politiet ut og avviste påstanden om uvanlig mange dødsfall, men at medikamenthåndteringen fortsatt etterforskes.
Fikk ikke medisin
Ifølge internrevisjonens rapporter har det vært dårlig kommuikasjon og rot når det gjelder medikamenthåndteringen. På grunn av dette skal flere pasienter ikke ha fått medisiner de skulle hatt. Det skal også ha blitt forfalsket underskrifter for å dekke over rot med medisinene.
Oslos eldrebyråd, Aud Kvalbein, sier i en pressemelding at hun ser svært alvorlig på disse sakene. Hun mener internrevisjonens rapporter er et viktig innspill, og hun lover full gjennomgang av rutinene ved omsorgssenteret for å sikre at pasienter får den pleien de skal ha.
Bystyret har også bestemt at Kommunerevisjonen skal inn for å granske sakene.
For sent varslet
Politisaken om seksuelt overgrep er henlagt. Ifølge internrevisjonen ble institusjonsledelsen for sent varslet om den alvorlige mistanken. Også politiet burde blitt kontaktet på et tidligere tidspunkt.
Det anbefales at Sykehjemsetaten gjennomfører en helhetlig evaluering av saken for å vurdere eventuelle forbedringspunkter.
Internrevisjonen har ikke vurdert om den personalmessige håndteringen ble utført riktig i henhold til arbeidsmiljøloven og Oslo kommunes personalfullmakter.
KOR MYKJE?: Det store spørsmålet er kor mykje meir dei som jobbar i kommunane vil få i år. Les meir om kva prognosene seier i denne saka.
Brian Cliff Olguin
LIKE DAGER: Elev Silje Krane (19) synes praksisen blir for rutinepreget når hun jobber på samme sykehjem i over et år. Her henter hun kaffe til en beboer.
Omar Sejnæs
SJEFEN: Sarah Williams leder matbanken i den britiske byen Banbury.
Anita Arntzen
Løsningen ligger ikke i å øke rekrutteringen. Selv om det blir økt behov i enkelte tjenester, skal ikke sektoren bli betydelig større i dag, mener kommisjonen. (Illustrasjonsfoto)
Anita Arntzen
– Jeg trodde at matbudsjettet da ville gå ned, men nei, sier Hege Hansen.
Ole Martin Wold
EN VARSLET KRISE: – Ansvaret må legges på dem som bevilger penger, ikke på de ansatte, sier Anniken Lien van Marion.
Privat