JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sykehjem får kritikk for dårlig kontroll med medisiner

Lindeberg omsorgssenter i Oslo får kritikk av kommunens internrevisjon for dårlig kontroll med medisiner og manglende rutiner ved alvorlige hendelser.

2012070612520820131216194252

tips@fagforbundet.no

Bakgrunnen for at internrevisjonen ble koblet inn var mistenke om at en pleier hadde voldtatt en dement beboer ved omsorgssenteret. Pleieren ble politianmeldt, men saken ble tidligere i sommer henlagt.

Etterpå fikk Statens helsetilsyn en bekymringsmelding om medisinsk uforsvarlig drift, noe som førte til enda en politianmeldelse, denne gangen av en avdelingssykepleier.

Bakgrunnen skulle være at det hadde vært uvanlig mange dødsfall på avdelingen.

For kort tid siden gikk imidlertid politiet ut og avviste påstanden om uvanlig mange dødsfall, men at medikamenthåndteringen fortsatt etterforskes.

Fikk ikke medisin

Ifølge internrevisjonens rapporter har det vært dårlig kommuikasjon og rot når det gjelder medikamenthåndteringen. På grunn av dette skal flere pasienter ikke ha fått medisiner de skulle hatt. Det skal også ha blitt forfalsket underskrifter for å dekke over rot med medisinene.

Oslos eldrebyråd, Aud Kvalbein, sier i en pressemelding at hun ser svært alvorlig på disse sakene. Hun mener internrevisjonens rapporter er et viktig innspill, og hun lover full gjennomgang av rutinene ved omsorgssenteret for å sikre at pasienter får den pleien de skal ha.

Bystyret har også bestemt at Kommunerevisjonen skal inn for å granske sakene.

For sent varslet

Politisaken om seksuelt overgrep er henlagt. Ifølge internrevisjonen ble institusjonsledelsen for sent varslet om den alvorlige mistanken. Også politiet burde blitt kontaktet på et tidligere tidspunkt.

Det anbefales at Sykehjemsetaten gjennomfører en helhetlig evaluering av saken for å vurdere eventuelle forbedringspunkter.

Internrevisjonen har ikke vurdert om den personalmessige håndteringen ble utført riktig i henhold til arbeidsmiljøloven og Oslo kommunes personalfullmakter.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy