JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sterke på sykehus

Karianne Sten Karlsrud arbeider for å styrke hjelpepleierne og andre yrkesgrupper på sykehusene, og for at flere på sykehusene skal velge Fagforbundet.

2011052613281820131214162101

karin.svendsen@fagforbundet.no

Året 2011 blir et år på farten for omsorgsarbeideren fra Jevnaker i Oppland. Karianne Sten Karlsrud sitter i styret til Fagforbundet Seksjon helse og sosial (SHS), og har fått et spesielt ansvar for ett av de to plogspissyrkene, helsefagarbeideren, i seksjonen.

Sammen med Helge Sporsheim skal hun fronte denne yrkesgruppa, som strengt tatt består av tre yrkesgrupper: hjelpepleiere, omsorgsarbeidere og helsefagarbeidere.

Og sammen med ei tverrfaglig gruppe, Sykehusvervegruppa, skal Sten Karlsrud besøke sju av landets store sykehus i en bred og langsiktig vervekampanje. Dette skjer i samarbeid med de aktuelle fylkeskretsene og koordineringsleddene.

Systematisk verving

– Vi besøker fagforeningen på ett og ett sykehus i tre dager. Da tilbyr vi to dager med opplæring i forenings- og vervearbeid avhengig av hva den enkelte forening har behov for. Den tredje dagen er vi sammen med den lokale fagforeningen på arbeidsplassen for å markere Fagforbundet og verve flere medlemmer, forteller hun. Alle sykehusene får et nytt besøk et halvt år senere for å evaluere og justere vervearbeidet.

Sten Karlsrud understreker at hjelpepleiere er en utsatt yrkesgruppe på de fleste sykehusene.

– For oss er det viktig å se på hvilke kompetansetiltak som trengs for at våre medlemmer kan beholde jobben sin, sier hun.

Sikrer tyngde

Omsorgsarbeideren fra Oppland understreker at det alltid vil være behov for å sikre Fagforbundets bredde og tyngde på sykehusene.

– Vi må verve blant alle yrkesgruppene på sykehusene, sier hun.

Sten Karlsrud oppfordrer derfor alle fagforeninger innen helseforetakene om å ta kontakt med vervegruppa dersom de har behov for bistand i vervearbeidet.

Vervegruppa for sykehusene består av fem ansatte og tillitsvalgte innen alle seksjoner samt Sykehuskontoret og Organisasjonsenheten.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy