Slutt på privat ambulansedrift

Ambulansetjenestene i Helse Midt-Norge har vært konkurranseutsatt siden 2006. Nå blir 400 ambulansearbeidere en del av foretakets egen drift.

2011060108491620131216161806

sidsel.hjelme@fagforbundet.no

Styret i Helse Midt-Norge har vedtatt at det blir slutt på private ambulanser i regionen når kontraktene med de private leveran­dørene går ut i 1. januar 2013.

Konserntillitsvalgt Sigmund Eidem er spesielt fornøyd med at de ansatte blir godt ivaretatt når kontraktene med arbeidsgiverne utløper.

– I vedtaket heter det at innsourcingen skal behandles som en virksomhetsoverdragelse. Det betyr at de ansatte overføres til Helse Midt-Norge fra 2013.

Vedtaket er en viktig milepæl for Fagforbundet, påpeker nestleder Geir Mosti.

– Vårt mål er at alle ambulanse­- ansatte skal være ansatt i det offentlige. Derfor betyr vedtaket i Helse Midt-Norge utrolig mye for oss, sier Mosti.

Han framhever at dette også vil være en ubetinget fordel for de ansatte:

– Nå får alle ambulanseansatte like lønns- og arbeidsvilkår, og det er flott at vi har fått dette på plass, mener nestlederen i Fagforbundet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy