JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tårene rant på Notodden

Klassiske blueslåter fikk ny kraft da fengselsinnsatte framførte dem på Notodden Blues Festivals åpningsdag.

2012081012135220131216194950

- Dette er noe av det flotteste vi har gjort i år, sier Jostein Forsberg, kunstnerisk leder på festivalen og pådriver for at fire fengselsband fikk spille på Notodden.

Han innrømmer at det var en del spenning knyttet til prosjektet med det svingende navnet Jailhouse Stage. Aldri har noe liknende vært gjort. Hvor og når skulle de plassere konserten?

Valget falt på åpningsdagen og en av de store scenene. Det betydde at banda fikk en scene med profesjonelle lydfolk og godt anlegg.

- Fabulous Tunderbirds spilte til sammenlikning på det samme anlegget, forklarer Forsberg.

Fengselsfuglene på sin side skuffet ikke. Få klarte å holde tårene tilbake når innsatte for blant annet narkotikasmugling og mord spilte ”I should have quit you a long time ago” og ”Before you accuse me, take a look at yourself”.

Hedret heltene

- Muddy Waters, Bo Diddley, Howling Wolf, Elmore James plukka bomull på plantasjene i Missisippi før de brøt ut av ufrie forhold i sørstatene og flyttet nordover til Chicago for å forfølge sin musikalske karriere, sier Forsberg om artistene som opprinnelig har laget mange av låtene som ble framført.

Gjennom bluesen oppdager også de innsatte at de mestrer noe nytt.

- De får positive tilbakemeldinger, kanskje for første gang i livet. De har oppdaget noe som har gitt dem mening og som de kan holde på med framover, sier Forsberg.

Valuta for pengene

Arvid Lia er født og oppvokst på Notodden Som bluesfan og lokallagsleder har han vært engasjert i Notodden Blues Festival i flere år. Han har stått på for at Fagforbundet skal sponse festivalen. Forbundet var generalsponsor for Notodden Blues Festival i 2010 og 2011.

- I kroner og øre bidro vi i år med 50.000 fra sentralt hold, 10.000 fra Telemark og 10.000 fra Fagforbundet på Notodden. I tillegg kommer frivillig innsats under festivalen.

- Pengene kunne ikke vært brukt bedre enn til tiltak som Jailhouse Stage-konserten og gratiskonserten på søndagen hvor 3500 personer stakk innom for å høre på Damer i Blues og Mikael Wiehe. Jeg håper festivalen fortsetter med slike prosjekter, sier han.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy