JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sommerpatruljen fant litt offentlig rusk

LOs sommerpatrjule besøkte i år flere kommunale arbeidsplasser enn tidligere. Ungdommene har det bra, men flere steder manglet det en del i forhold til ryddige kontrakter.

2012081512200420131216195106

per.flakstad@fagforbundet.no

– Hovedsakelig er det manglende kontrakter eller kontrakter som ikke dekker hele arbeidsperioden vi oftest kommer over av mangler på offentlige arbeidsplasser, forteller ungdomsrådgiver i LO, Olav Andresen.

De kommunale arbeidsplassene som ble kontrollert dreier seg i hovedsak om parker og idrettsanlegg, kirkegårder, barnehager og helseinstitusjoner.

Du kan lese mer om årets sommerpatrulje her.

Har gått litt fort i svingene

Når det gjelder grunnlegende ansettelsesrutiner og kontrakter, kommer de kommunale arbeidsplassene omtrent likt ut som de private.

– Kommunene er verken bedre eller verre enn private bedrifter generelt, men vi ønsker jo at det offentlige skal gå foran og være gode arbeidsgivereksempler i arbeidslivet, sier Andresen.

– Vi blir veldig positivt møtt når vi kommer på arbeidsplassene. Det virker som om det har gått litt fort i svingene av og til, at fast ansatte har gått ut i ferie før det er skrevet kontrakt og gjort ting ordentlig i forhold til vikaren. Men forholdet blir ordnet opp etter at vi har påpekt manglene, fortsetter han.

Stor interesse

Han forteller også at det er generelt stor interesse for arbeidsmiljø og arbeidsliv blant ungdommen. Et resultat av sommerpatruljens besøk i 6300 bedrifter og virksomheter, er blant annet 533 nye LO-medlemmer i juni/juli. I tillegg forventer Olav Andresen at mange melder seg inn i etterkant.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy